Vinterferie i fortidens fodspor

Tidsmaskiner forbindes ofte med dyster science-fiction og anden obskur fiktion, fra H.G. Wells’ ’Tidsmaskinen’ til ’Tilbage til fremtiden’. Men sådan kommer det ikke til at se ud, når flere af museerne i København og omegn inviterer på en svimlende rejse tilbage til dengang der var dekandente maskeballer, fine prinsesser og hårdt arbejde, hvis du ikke tilhørte højadelen. Uge 7 er i vanlig stil dedikeret til børn og barnlige sjæle, så gør dig klar til at blive iført tidstypiske dragter, og leg dig igennem Danmarkshistorien.
januar 27, 2017

Den folkekære konge

11.-19. februar 2016 kan børn og voksne møde Frederik 7. på Christiansborg Slot. Det sker i den dramatiserede fortælling ”Den Folkekære Konge”, hvor Frederik d. 7. er i vildrede over, hvorvidt han skal fuldføre sin far, Christian d. 8’s formaninger og underskrive grundloven. Mange problemer står for døren, en krig i Slesvig og Holsten truer riget, han skal finde en fin prinsesse der kan blive Danmarks næste dronning, og så skal han lige forfatte en Grundlov før den kan underskrives. Men har Frederik overhovedet lyst til at følge sin fars formaninger? Efter forestillingen er der rig mulighed for selv at gå på opdagelse i kongefamiliens funklende sale.

Christiansborg Slot. 11.-19. februar kl 11.00 og 12.00. Læs mere her.

Bliv barn på Kronborg

Det var ingen leg at være et almindeligt barn på Kronborg Slot for 400 år siden. Her måtte børnene arbejde hårdt fra morgen til aften. Fra børn var 6 år, gik de til hånde i slottets køkken, i staldene eller i salene. I de fine sale sad kongefamiliens børn. De skulle ikke arbejde. Til gengæld skulle de terpe latin, fransk og lære at bukke og neje. Alt det der skulle til for at føre sig frem som kongelig. På Kronborg Slot kan børnene komme med på en lille rejse tilbage til Renæssancen, hvor de bliver klogere på, hvordan det var at være barn på Kronborg Slot for 400 år siden. De bliver klædt ud i historiske dragter og vist rundt på slottet.

Kronborg Slot. 11. til 19. februar kl 11.00 og 13.00. Læs mere her.

Portrætværksted på slottet

I renæssancen ansås portrættet som den verdslige repræsentation og markerede den sociale status. I vinterferien åbner Frederiksborg Slot op for børnenes portrætværksted, hvor børn i alle aldre får rig mulighed for at prøve kræfter med den historiske kunstform. Kom og se de utallige måder, man kan skildre det særlige ved en anden person - og prøv selv kræfter med at lave portrætter.  
Du kan også være med, når museet lørdag den 18. februar holder ekstraordinært aftenåbent med smagsprøver, musik og mode fra 1600-tallet. Der bydes på en stemningsfuld omvisning og aftenen sluttes af med et storslået fakkeltog gennem den smukke barokhave. Herfra kan man nyde synet af slottet, der denne aften vil være oplyst indefra.

Frederiksborg Slot. Åbent alle dage. Omvisning fra kl 11.30. Læs mere her

Designermasker farver og fjer

I vinterferien skrues tiden 300 år tilbage, når Designmuseum Danmark sætter fokus på 1700-tallets maskerader. Kom med på en kreativ tidsrejse, når store som små inviteres på en farverig maske-workshop. Du kan her lade dig inspirere på tværs af tidsaldre og stilarter i museets fine og historiske rokokobygninger.  Det er kun fantasien der sætter grænsen! Der vil være forskellige materialer til rådighed på værkstedet; tekstiler, fjer, udklip, tuscher og en masse andre ting. Det hele rundes af søndag den 26. februar, hvor museet åbner op for en gang tøndeslagning og katte-kroning i deres smukke have. Så fat din maske og tag på en eventyrlig rejse på tværs af tid.

Designmuseum Danmark. 12.02, 14.02, 16.02, 19.02 kl 13.00 – 16.00. Læs mere her.

Tøjhusmuseets sørøverskole

Ohøj landkrabber! Årene mellem 1682 og 1722 var piraternes guldalder. På dette tidspunkt fandtes der omkring 5.000 pirater i Vestindien, på trods af den noget risikofyldte livsstil, det var at være pirat dengang. På Tøjhusmuseet kan du i vinterferien deltage i den eminente sørøverskole. Her kan man komme i lære som vaskeægte sørøver, høre om livet ombord og få et sørøverpas med hjem. Lær at navigere mellem sande og falske sørøverhistorier fra de syv verdenshave og smag på den ægte sørøverkost med beskøjter og skummende skibsøl.

Tøjhusmuseet. 11. til 19. februar kl. 12-15. Mandag lukket. Læs mere her.

Del denne side

Artikel af

Maja Kronhøj Philip