Københavns Museum

Oplev det nye Københavns Museum fra den 7. februar 2020. Indtil da tilbyder museet i en række events og aktiviteter, se museets hjemmeside eller Facebook.

Københavns Museum

Oplev det nye Københavns Museum fra den 7. februar 2020. Indtil da tilbyder museet en række events og aktiviteter, se mere på museets hjemmeside eller på Facebook.

 

Det nye Københavns Museum er et must see for alle, som er interesserede i København. Oplev byens historie gennem 14.000 år fra rensdyrgeviret, som istidsjægerne har skåret i, over vikingetidens fint dekorerede sværdhåndtag til film, hvor nutidens københavnere fortæller.

 

Udstillingen er en vandring gennem tiden med nedslag på kendte steder fra Slotsholmen til Rådhuspladsen. Undervejs oplever du 1700-tallets hilseformer, hører historien om flugtkongen

Morten Frederiksen og ser den brændende Nikolaj Kirke. Gå ikke glip af den store interaktive bymodel, der viser hovedstadens døgnrytme og helt særlige skyline.

Den første særudstilling bliver en kunstudstilling om københavnermaleren nr. 1, Paul Fischer. Fra omkring år 1900 blev han kendt for sine malerier af elegante kvinder, stolte fiskerkoner, ranke gardere og andre, der færdedes på byens gader og stræder.

 

Arkæologisk værksted ligger nogle få meter længere nede af Stormgade. Her kan du fra februar i weekender og ferier blive klogere på nogle af alle de arkæoliske fund, museet har gjort i København, som i de seneste år har være Europas største byudgravning.

Københavns Museum ligger lige ved siden af rådhuset i en historisk bygning fra 1894. De rigt dekorerede sale og rum er i sig selv et besøg værd. Køb et stykke København med hjem fra butikken og slap af i den hyggelige café eller den historiske gårdhave..

Københavns Museum
Stormgade 18
København


 museum@kff.kk.dk

  Website
 Facebook
  Instagram

Åbningstider


Særlige åbningstider

NB: Museet åbner først 7. februar 2020, men har andre aktiviteter indtil da.


Åbningstider er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Priser


Priser er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Faciliteter mv.