Nationalmuseet

Nationalmuseet i hjertet af København er museet, hvor du kan opleve danskernes historie fra de første istidsjægere over vikingerne til den sidste hashbod fra fristaden Christiania.

En rejse gennem tider og steder

Udstillingerne på Nationalmuseet rummer over 10.000 års historie, og et besøg på museet kan sammensættes helt efter egne interesser som en rejse gennem tider og steder, hvor man blandt andet kan opleve Danmarks kulturhistorie fra oldtiden til i dag, etnografiske skatte fra hele verden, antikkens kunst og kultur og skiftende spektakulære særudstillinger. Der er rig mulighed for at fortabe og fordybe sig i de mange imponerende samlinger, der rummer utallige unikke genstande.

Fra Danmarks Oldtid 13.000 f.Kr.-1050 e.Kr. til 1970’ernes dagligstuer
Udforsk Danmarks tidligste historie, og se skatte fra vikingernes togter, velbevarede moselig og ikke mindst den 3.400 år gamle og helt unikke Solvogn. I udstillingen om middelalderen og renæssancen i Danmark 1050-1660 kan du opleve verdens største samling af gyldne altre og dragen, som Skt. Jørgen gennemborer med sin lanse, besøge en rig købmands dunkle renæssancestue. Nationalmuseet fortæller også danskernes historie fra de enevældige kongers tid til det moderne velfærdssamfund.

Ægyptiske mumier, magiske amuletter og Klunkehjemmet
På Nationalmuseet kan du også opleve Danmarks og verdens historie gennem mønter og medaljer i Den Kongelige Mønt- og Medaillesamling. Gå på opdagelse i Antiksamlingen, hvor du kan møde de ægyptiske mumier og 4000 år gamle, men forunderligt moderne græske marmorfigurer. Den Etnografiske samling tager dig på en jordomrejse og viser blandt andet magiske amuletter fra Grønland, en japansk Samurai-dragt og dramatiske, indiske gudinder. En helt særlig sansemættet oplevelse er det at besøge Klunkehjemmet, der var grosserer Rudolph Christensens store herskabelige lejlighed, som stadig står, som da den blev indrettet i 1890’erne. Nationalmuseet har desuden i Børnenes Museum en særlig afdeling kun for de yngste. Her må du røre ved alt. Tage en sejltur i vikingeskibet, besøge middelalderborgen, lave din egen udstilling og meget mere.

Prinsens Palais og historisk mad
Prinsens Palais, der er museets hovedbygning, er et palads fra midten af 1700-tallet og oprindeligt tænkt som bolig for arveprinsen. Flere af rummene er stadig i samme stand som dengang, blandt andet Riddersalen, som er en af de finest bevarede rum fra rokokotiden i Danmark. Museet emmer derfor af historie i både indhold og form. Læg også vejen forbi museumsbutikken, hvor du kan købe smukke kopismykker, bøger, legetøj og meget mere. Slap af i restauranten, der serverer klimavenlig mad med inspiration fra de historiske perioder, museet dækker.

Nationalmuseet
Ny Vestergade 10
1471 København

 +45 33 13 44 11
 post@natmus.dk

  Website
 Facebook
  Instagram

Åbningstider

Mandag: – Lukket
Tirsdag: 10:00 – 17:00
Onsdag: 10:00 – 17:00
Torsdag: 10:00 – 17:00
Fredag: 10:00 – 17:00
Lørdag: 10:00 – 17:00
Søndag: 10:00 – 17:00

Særlige åbningstider

Åbent nytårsdag, 2. påskedag, grundlovsdag og 2. pinsedag og mandag i uge 42.


Åbningstider er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Priser

Voksne: 120 DKK
Børn: (under 18 år): Gratis
Årskort: 225 DKK
Årskort: (+1 ledsager) 425 DKK

Priser er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Faciliteter mv.

Wifi
Skoletjeneste
Restaurant
Omvisninger
Handicapvenlig
Copenhagen Card
Cafe
Børnevenlig