Politimuseet
På Nørrebro ligger en gammel politistation fra 1884. Igennem tiden har den gamle Station 6 lagt hus til både anholdte, en stationsleder og ugifte betjente, der boede i husets store lejlighed. I dag er bygningen rammen om Politimuseet.
Museet beskriver politiets spændende og begivenhedsrige historie fra dets opståen frem til vore dage. Få et unikt indblik i en række kriminalsager og -gåder, som du selv kan være med til at opklare. Museet giver også et indtryk af politiets håndtering af forskellige former for kriminalitet fra bondefangeri, forfalskninger, tyveri og drab til prostitution og pornografi.
Mordvåben og motorcykler
På Politihistorisk Museum kan du finde alt lige fra falske kunstgenstande til mordvåben fra de mest berømte kriminalsager. Der er gamle politimotorcykler og en kriminalteknisk afdeling – og som på enhver anden politistation er der naturligvis også en detentionsgang.
Samfundets skyggeside
På museet har du en enestående mulighed for at stifte bekendtskab med samfundets skyggeside. Her er historier om de skæve eksistenser, der nemt bliver væk i historiebøgerne, men som ikke desto mindre har været synlige i gadebilledet og optaget pladsen i politiets protokoller: bondefangere, plattenslagere, svindlere, offentlige fruentimmere, forarmede tyveknægte, brutale mordere og raffinerede gentlemen-tyve.
Panserbasser
Når du stikker hovedet ind på museet, møder du også ordensmagten gennem tiderne: Vægteren, der gik rundt med sin morgenstjerne og tændte gadelamper og sang vægtervers. De første rigtige betjente i spraglede uniformer, som mest af alt fik dem til at ligne soldater. Panserbassen med sin runde hjelm og sit store korpus, der har stået model til utallige satiretegninger. Men du kan selvfølgelig også møde nutidens betjente i kampuniformer, der kan holde stand mod brandbomber og kasteskyts. Politimuseet har været åbent for offentligheden siden 1993, men Kriminalmuseets historie går helt tilbage til 1904. I 2010 er museet blevet fuldstændigt renoveret udvendigt, så det nu fremstår som den oprindelige Station 6.