Om Museer i København og Omegn

Om Museer i København og Omegn

Museer i København og Omegn er en forening af ca. 50 museer og udstillingssteder i København og omegn.

Markedsføring
Foreningen er et fælles markedsføringssamarbejde hvor over 50 museer og udstillingssteder skaber fælles synlighed gennem markante kommunikationstiltag. Den fælles markedsføring skal først og fremmest øge publikums kendskab til medlemmernes aktuelle udstillinger, arrangementer og tilbud samt de permanente samlinger. Vi laver bl.a. samannonceringer i alle større danske dagblade, onlineannoncering og markedsføring i byrummet, f.eks. i lufthavnen og på metrostationer.

Web
Kbhmuseer.dk er museernes egen hjemmeside, der giver overblik og inspiration til kulturoplevelser i museernes verden i København og omegn. Her finder du beskrivelser af museerne – fra Nationalmuseet til SMK – Statens Museum for Kunst og fra Kronborg til Vikingeskibsmuseet.

Magasinet CURATOR
Museer i København og Omegn udgiver turistmagasinet Curator på engelsk, hvor vi med artikler, interviews og temaguides inspirerer turister, expats og engelsktalende til oplevelser på museer og udstillingssteder i København og omegn. Magasinet er gratis og distribueres til museer, biblioteker og caféer i Hovedstadsområdet, 80 hoteller i København, samt turistinformationer, campingpladser, feriecentre, vandrerhjem, attraktioner, hoteller og motorvejssteder på hele Sjælland, Lolland-Falster og Møn.

Museumsguiden
Hvert år udgiver Museer i København og Omegn en trykt museumsfolder, som fortæller om kulturinstitutionernes tilbud og oplevelser i hovedstadsområdet – fra Malmö Konsthall i øst til Vikingeskibsmuseet i vest. Folderen kan findes på museer, biblioteker, udstillingssteder, campingpladser og turistinformationer i hele hovedstadsområdet.

Sekretariatet
Sekretariatet for foreningen “Museer i København og Omegn” blev oprettet i august 2003. Formålet med at have et fælles sekretariat for hovedstadsområdets museer er at udbrede kendskabet til museernes samlinger, oplevelser og tilbud ved at synliggøre museerne og markedsføre dem på nye måder.
Museer i København og Omegn er en del af ADBC. Curator udgives af Museer i København og Omegn i samarbejde med ADBC.

Curator

Museer i København og Omegn udgiver det gratis turistmagasinet Curator, hvor vi med artikler, interviews og temaguides inspirerer turister, expats og engelsktalende til oplevelser på museer og udstillingssteder i København og omegn.

Museumsguide

Hvert år udgiver Museer i København og Omegn en trykt museumsfolder, som guider til kulturinstitutionernes tilbud og oplevelser i Hovedstadsområdet – fra Vikingeskibsmuseet i vest til Malmö Konsthall i øst.

Medarbejdere

Johanne Katrine Nielsen
Projektleder
+4524404587
Svante Lindeburg
Direktør
+4535253367
Astrid Sperling
Projektleder
+4581713198‬