Bakkehuset
Tag forbi Bakkehuset, og træd ind i et stykke dansk guldalderhistorie.
På privat besøg i den danske guldalder
Kamma (Karen Margrete) og Knud Lyne Rahbeks hjem på Frederiksberg var mødested for mange af den danske guldalders berømte personligheder. Hjemmet var en kulturel smeltedigel af litteratur og kunst. Her aflagde blandt andet Adam Oehlenschläger og H.C. Andersen hyppige besøg for at diskutere og lade sig inspirere, og huset var hermed et hjørne af det litterære og kulturhistoriske miljø, som prægede den danske guldalder.
De gamle stuer
Bakkehuset er indrettet med møbler og udsmykninger fra første del af 1800-tallet og giver et autentisk billede af tiden og kulturen. Fire af museets stuer ser ud omtrent som på Rahbekkernes tid, og i museets forstue er der udstillet genstande, som tilhørte ægteparret. Her kan man også se eksempler på de små, kunstneriske æsker, som Kamma Rahbek selv skabte, undertiden sammen med husets gæster.
To andre stuer er indrettet som mindestuer for digterne Johannes Ewald og Adam Oehlenschläger. Johannes Ewald var et af Rahbeks store, litterære forbilleder. Han nåede dog aldrig selv at besøge hjemmet på Frederiksberg, idet han døde, før Rahbek flyttede ind på Bakkehuset. Adam Oehlenschläger var en nær ven af huset og mødte sin hustru, Kamma Rahbeks lillesøster Christiane, i Bakkehuset.
Ægteparret Rahbek
Knud Lyne Rahbek var en af periodens fremtrædende, litterære personligheder. I sin egenskab af professor i litteratur, litteraturkritiker, tidsskriftsudgiver, forfatter og meddirektør ved Det Kongelige Teater kendte han de mennesker, der formede periodens litteratur- og kunstforståelse.
Hustruen Kamma Rahbek var belæst, sprogkyndig og en ivrig brevskriver. Mange af hendes breve er siden blevet offentliggjort. Ægteparret fik aldrig børn, men dedikerede deres tid og kærlighed til kulturen og litteraturen. Kamma Rahbek blev samtidig hjemmets samlingspunkt og støtte for de unge forfattere og digterspirer, såsom H.C. Andersen, Grundtvig og Ingemann, som fandt et møde- og fristed i ægteparrets hjem.
Frederiksbergs ældste bygning
Bakkehuset har rødder i 1600-tallet og regnes for at være Frederiksbergs ældste bygning. Navnet referer til beliggenheden på Frederiksberg Bakke. I mange år var huset traktørsted og landevejskro. Knud Lyne Rahbek flyttede ind i 1787 og købte huset i 1802. I 1925 åbnede det som museum. I 2002 åbnede museet en ny fløj hvor Kamma Rahbeks køkken er rekonstrueret. Hertil kommer rum, hvor der vises skiftende udstillinger og museets bibliotek. Museet er omgivet af et offentligt anlæg og en privat museumshave.