Bank- og Sparekassemuseet

Et besøg på Bank- og Sparekassemuseet er et kig ind i 1800-tallets bankvæsen. Museet giver dig hele historien om en tid, hvor bankerne fik større og større betydning i den danske og internationale finansverden.

“PENGE – dine, mine og vores” er den ene af to faste udstillinger. Se bl.a. et udsnit af en filial fra starten af 1900-tallet, Privatbankens direktør C.F. Tietgens kontor og et stort udvalg af sparebøsser. På mezzaninen finder du den anden faste udstilling – en lille fotoudstilling og udstilling af gamle kontormaskiner.

Årets særudstilling “Iværksættere før og nu” – har fokus på 1700-, 1800- og 1900-tallets og nutidens iværksættere. Kom tæt på tolv iværksætteres drømme, se prototyper og færdige produkter. Der er bæredygtigt design, 1980’ernes ikoniske Ellert og meget andet. Udstillingen omfatter også de samfundsmæssige og historiske sammenhænge for iværksætteri og de mange udfordringer ved at starte egen virksomhed både før og nu.

Museet ligger i den smukke Heerings Gaard, hvor Heering-familien i flere generationer producerede den berømte Cherry Heering kirsebærlikør. Gå en tur i kælderen og se den fine, gamIe fade.

Bank- og Sparekassemuseet
Overgaden Neden Vandet 11
1414 København

 +45 60 80 20 22
 bankogsparekassemuseet@gmail.com

  Website

Åbningstider

Onsdag: 10:00 – 17:00
Søndag: 10:00 – 16:00

Åbningstider er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Priser

Grupper: Særomvisning for oplysningsforbund, grupper mv. Max. 25 personer 750,00 kr. Kontakt bankogsparekassemuseet@gmail.com for aftale
Gratis entré: for alle

Priser er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Faciliteter mv.

G
Gratis
Børnevenlig