Rudersdal Museer – Mothsgården

På museet kan du gå på opdagelse i skiftende særudstillinger, der spænder over kulturhistorie og internationalt design med rødder i lokalområdet.

Lokalhistorie med internationalt udsyn

Mothsgården – et hvidkalket bindingsværkshus, der ligger på en bakketop med udsigt over de nordsjællandske marker – er hovedsæde for Rudersdal Museer, der består af to udstillingssteder og et historisk arkiv. Den stråtækte udstillingsbygning lægger også vægge til en permanent udstilling om byerne Skodsborg og Vedbæk langs Øresundskysten.

Dagligliv og kunst
Rudersdal Museer råder over en række samlinger af genstande, der hver især fortæller om dagliglivet og kunsten i lokalområdet. Køkkentøj, legetøj og møbler tilbage fra slutningen af 1800-tallet og samlinger fra egnens bondestand vises sammen med en unik tekstilsamling, der indeholder dragter fra 1700-tallet og frem. Rudersdal Museers kunstsamling består af mere end 500 værker. Der er fortrinsvis oliemalerier, men der er også mange akvareller, gouacher, tryk og tegninger. Flere fremtrædende kunstnere er repræsenteret, selv om indlemmelsen i samlingen først og fremmest begrundes i billedets motiv, som skal beskrive en lokalhistorisk lokalitet, person eller begivenhed.

Kultur- og designhistorie
Rudersdal præsenterer løbende en række særudstillinger. Udstillingerne fremviser kultur- og designhistorie og har fx tidligere budt på alt fra parfumeflakoner og James Bond-effekter til kunstneren Erik Bagges tegninger over HC Andersens eventyr og om manden bag den verdensberømte træabe, Kay Bojesen til markeringen af Barbies 50 års fødselsdag i 2009.

Mothsgården – Indenrigsministerens landsted
Mothsgården med tilhørende haveanlæg er et gammelt landsted opført omkring 1680, og bygherren Matthias Moth (1648-1719) var indenrigsminister under Christian 5. På de knirkende gulvbrædder træder du i flere kulturpersonligheders fodspor. De prominente gæster på Mothsgården tæller blandt andre tegneren Storm P., maleren Albert Naur og den norske komponist Edvard Grieg. Bevæger du dig en tur rundt om huset, står du i den hyggeligste have, hvor du kan nyde din madpakke på bænk eller græsplæne.

Historisk Arkiv
Historisk Arkiv for Rudersdal Kommune er en del af Rudersdal Museer og har til huse i Fruerlund i Nærum, Biblioteksalleen 1. Her kan du fordybe dig i lokalhistorien gennem personarkiver, aviser, kirkebøger og meget mere. Historisk Arkiv har årligt 3-4 skiftende særudstillinger om lokalhistoriske emner. Udstillingerne er gratis og kan ses i arkivets åbningstid.

Vedbækfundene
Tre kilometer fra Mothsgården finder du Vedbækfundene. Her kan du opleve enestående fund fra Danmarks oldtid. Udstillingens hovedattraktion er unikke grave fra det jægerfolk, der boede i Vedbæk i den sidste del af jægerstenalderen.

 

Rudersdal Museer – Mothsgården
Søllerødvej 25
2840 Holte

 +45 46 11 56 50
 museum@rudersdal.dk

  Website
 Facebook

Åbningstider

Mandag: – Lukket
Tirsdag: 11:00 – 16:00
Onsdag: 11:00 – 16:00
Torsdag: 11:00 – 16:00
Fredag: 11:00 – 16:00
Lørdag: 11:00 – 16:00
Søndag: 11:00 – 16:00

Åbningstider er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Priser

Voksne: 40 DKK
Børn: U/ 18 0 DKK
Studerende: 20 DKK
Studerende: 20 DKK

Priser er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Faciliteter mv.

Have/park
Handicapvenlig