Rudersdal Museer – Vedbækfundene

Mød jægerfolket, og oplev området omkring Vedbæk som det så ud for 7000 år siden.

Jægerstenalderen

På Rudersdal Museers oldtidsafdeling, Vedbækfundene, kan du få viden om livet i jægerstenalderen. Museet ligger i naturskønne omgivelser i en stråtækt længe til kunstmuseet Gl. Holtegaard. Vedbækfundene byder på spændende oplevelser for både børn og voksne i alle aldre.

Arkæologiske fund fra Danmarks oldtid
I den permanente udstilling “Vedbækfundene – et jægerfolk for 7000 år siden” kan du opleve enestående arkæologiske fund fra Danmarks oldtid. Fundene stammer fra området omkring Vedbæk Maglemose, hvor der i stenalderen var en fjord. Udstillingens hovedattraktion er jægerfolkets unikke grave, der blev fundet, da Vedbæk Skole blev bygget.  I en af gravene ligger et lille, nyfødt spædbarn gravlagt på en svanevinge ved siden af sin mor.

Jægerfolkets liv i urskoven
I udstillingen får du et indblik i, hvordan det var at leve som jæger, fisker og samler for ca. 7000 år siden. I en række naturscenerier oplever publikum, hvordan naturen omkring Vedbæk har set ud dengang. Ad snoede stier bevæger du dig gennem urskoven, hvor du kan betragte jægerstenalderens plante- og dyreverden på forskellige årstider. En boplads med de aktiviteter, der er foregået på den, er rekonstrueret.

Særudstillinger og museumsbutik
På Vedbækfundene vises ud over den permanente udstilling løbende en række skiftende særudstillinger. I løbet af året afholder museet desuden forskellige særarrangementer, der henvender sig både til børn og voksne. Besøg også museets butik, hvor der er mulighed for at købe forskellige souvenirs samt plakater, postkort og bøger med historiske og arkæologiske emner.

 

Rudersdal Museer – Vedbækfundene

 +45 45 80 63 63
 vbf@rudersdal.dk

  Website
 Facebook

Åbningstider

Mandag: – Lukket
Tirsdag: 12:00 – 16:00
Onsdag: 12:00 – 16:00
Torsdag: 12:00 – 16:00
Fredag: 12:00 – 16:00
Lørdag: 12:00 – 17:00
Søndag: 12:00 – 17:00

Åbningstider er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Priser

Voksne: 40 DKK
Børn: (under 18 år): Gratis
Studerende: 20 DKK
Pensionister: 20 DKK

Priser er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Faciliteter mv.

Restaurant
Have/park
Handicapvenlig
Cafe