Statens Museum for Kunst - børn - Museer i København og Omegn - barnevogn - barsel - kultur - udstilling

Tag barnevognen med på museum

Som alternativ til babysalmesang, legestuer og de evindelige barnevognsture i parken guider Museer i København og Omegn dig til barselsvenlige museer med plads til både baby, barnevogn og bryster.
Onsdag, oktober 7, 2015

Mange museer ligger i fredede, gamle bygninger med ringe adgangsforhold for barnevogne. Har man først en gang pakket pusletasken og taget bussen hele vejen hen til et museum, blot for at finde ud af, at man ikke kan komme ind, kan det være svært at tage sig sammen til at prøve igen. Men det er synd og skam, for museerne kan være et rigtig godt alternativ til de mere traditionelle barselsaktiviteter. Guiden er delt op efter områder, så man kan tilpasse museumsbesøgene til sin daglige barnevognsrute.

Omkring Østre Anlæg og Botanisk have
Statens Museum for Kunst er børn hjertens velkomne. Man skal parkere barnevognen ved indgangen, men museet stiller klapvogne, regnslag og hængelås til rådighed, og klapvognene kan rumme en lift, så det er altså ikke noget problem, hvis den lille ligger og sover i sådan en. Til de lidt større børn er der udstillinger, spil og masser af plads til at tumle.

Der er både café og puslefaciliteter på den anden side af Sølvgade i Botanisk have, som er redaktionens absolutte favoritcafé. Her kan man medringe sin kaffe og bog, når barnet sover, og det er for koldt at sidde udendørs.

Langelinie og Nyhavn
På en tur langs Langelinie kan man på tirsdage og søndage slå et smut ind om Den Kongelige Afstøbningssamling. Barnevogne er velkomne i det gamle pakhus, som har elevator til alle etager. Der er ingen pusleplads eller café, men der er en lounge, hvor man godt kan amme.

Indre by
Arbejdermuseet har også en elevator til en del af den permanente udstilling, men der er en del dørtrin og snævre passager. Det er altså ikke stedet at tage den store barnevognsflyder med, men til den senere del af barslen, når barnet har lært at sidde, er der mange sjove ting at kigge på for en lille størrelse.

Nationalmuseet er der fine børneudstillinger, som barnet kan få glæde af, når det selv kan begynde at undersøge verden på alle fire. Især dukkehusgaden er magisk for små nysgerrige øjne. Barnevognen skal parkeres lige indenfor indgangen, men man kan låne en klapvogn.

Christianshavn
Christianshavns museer er oftest indrettet i gamle, ufremkommelige pakhuse og lignende. På Dansk Arkitektur Center er der dog både elevator og handicaplift. Man kan altså sagtens tage barnevognen med rundt i udstillingen, og der er puslefaciliteter og café.

Frederiksberg Have
Skal turen i Frederiksberg Have varieres, så tag ind på nogle af de små museer i nærheden. De er nok ikke velegnede som udflugt for mødregruppen, men hvis mindre kan gøre det, står Bakkehusmuseets personale gerne til rådighed med at hjælpe barnevognen ned over de trin, der leder ind til museet. Der er ingen café og intet puslebord, men barnevogne er hjerteligt velkomne i det omfang, det lille museum kan rumme det. På Revymuseet skal man også over et par trin ved indgangen, men ellers kan man fint tage sin barnevogn med rundt i den lille udstilling. Storm P. Museet er for lille til barnevogne, men vognen kan stilles ind i en gårdhave under besøget.

Skal man forkæle sig selv og sin pode er Zoologisk Have til gengæld stedet, der har plads til det hele. Der er både ammerum med sofaer og mikroovn, masser af plads til barnevognen, puslerum og alt, hvad det barslende hjerte ellers kan begære.

Del denne side

Artikel af

Gertrude Kiel