Påske på museet

Museer og oplevelsessteder i København og omegn inviterer til påske med klipning af gækkebreve, jagt efter æg og krea-udfoldelser med gule fjer.
Fredag, marts 11, 2016

Plantefarvning og påskeæg
Greve Museum er der påskeværksted for børnefamilier. Saksene er hvæssede og pap og papir fundet frem. Her kan hele familien også høre om, hvordan man for 200 år siden kunne spotte en heks i kirken, og om hvordan husmoderen lavede de fine æg, som hun gav væk til børn og tjenestefolk i anledning af påsken. På værkstedet kan man lære at farve æg efter gamle forskrifter med planter som for 200 år siden. Man er velkommen til selv at medbringe hårdkogte, hvide hønseæg.
Påskeværksted Søndag d. 20. marts kl. 11.30 - 15.00 / Gratis entre til museer / materialer i påskeværksted 30 kr.

Påsken er gul på SMK
Statens Museum for Kunst fejrer påskedagene med Gult Værksted, omvisninger i børnehøjde og ferie-åbent i Børnenes Værksted. Børnene kan skrive deres navne med prikker og lave gule kunstværker med papir, fjer og tuscher. I Børnenes Værksted undersøger man mad i kunsten. Mal en pizza, noget slik, en pølsemad eller en helt anden yndlingsret. Med pap og ler kan man bygge små skulpturer, der ligner lagkager og pastaretter. Og hvis man er i det sunde hjørne, kan man tegne små opstillinger af frugt på fad. SMK's huskunstnere hjælper gerne med at sætte fantasien i gang.
Gult Værksted: 24. – 28. marts 2016 kl. 11.30-16.30 / Anbefalet alder: 3 år og op / Gratis / Tilmelding er ikke nødvendig
Børnenes Værksted: Mad i kunsten: 19. – 28. marts kl. 11.30-16.30 (Lukket 21. marts) / Anbefalet alder: 3 år og op. Pris: 50 kr. per deltager. Billetter købes på museet. Tilmelding er ikke nødvendig.

Jagten på påskeæg
Tag hele familien med på påskeløjer med jagten på påskeæg, hestevognstur og gækkebreve. I børnenes påskeferie byder Visit Carlsberg på en anderledes påskeægjagt rundt på Visit Carlsbergs område. Her kan I komme rundt i udstillingen og stalden, og se om I kan finde de påskeæg, der gemmer sig her. Gå op og ned af trapper i udstillingen og kig i alle kroge, eller hvad med at lede ude i stalden hos de søde bryggerheste? I får nogle hints, der leder jer godt på vej: Se oppe, se nede, du skal bare lede. Se ude, se inde, prøv om du kan finde det lille påskeæg.
Kuskene sætter også gang i hestevognen hver dag kl. 13 til 14.
Åbent fra kl. 10-17 i påskeferien fra lørdag d. 19. - 28. marts (mandag 21. marts lukket) / Alder: 5-11 år

Bliv ægspert
Påsken står i æggets tegn hos Zoo. Vil du udfordre dig selv eller dyste mod andre, kan du tage æggeruten rundt i Zoo og få chancen for at vinde præmier. Og samtidig kan du blive klogere på æg, når Zooformidleren fortæller ved udvalgte æglæggende dyr. Når det spæde forår spirer frem, kan du også være heldig at se forårets første dyreunger. I Zoolab kan du undersøge æg fra alverdens dyregrupper og se forskellene på æggenes form, farve og størrelse. I gipsværkstedet kan I støbe jeres eget smukke kolibriæg og sætte det i et flot smykke.
Zoolab: Dagligt 11.30-12.30 og 14-16 / Påskeåbent i Zoo hver dag kl. 10 – 18.

Del denne side

Artikel af

Anne-Sofie Stampe