Orlogsmuseet - Statens Forsvarshistoriske Museum

Orlogsmuseet er midlertidigt lukket ned, mens udstillingen flyttes til Tøjhusmuseet. Udstillingen er planlagt til at genåbne i Tøjhuset i august 2016.

Galionsfigurer, gamle sejlskibe, modeller og moderne missiltorpedobåde… på Orlogsmuseet kan man se det hele og fornemme duften af både hav og krudt, når man tager på tur i den danske flådes historie fra 1500-tallet og frem til i dag.

Flådens historie
Museet ligger ud til Christianshavns Kanal i det gule Søkvæsthus fra 1780 - et hus med en lang maritim historie bag sig, nemlig som hospital for flådens kvæstede og sårede søfolk.

Modeller af skibe og berømte søslag
Orlogsmuseet rummer en stor samling af genstande, der fortæller om flådens historie siden 1600-tallet. Her kan man opleve både en stor artilleri- og våbensamling, en mængde uniformer, skibstilbehør, instrumenter, fartøjer, maritim kunst og fotografier.  En af museets helt særlige attraktioner er samlingen af mere end 400 originale skibsmodeller helt tilbage fra 1669, hvor man bl.a. kan se en model af Tordenskjolds berømte Løwendahls Galej.

Prøv livet til søs sammen med familien
Museet råder også over de to museumsskibe på Holmen, Torpedomissilbåden 'Sehested' og ubåden 'Sælen'. På en tur ind gennem de historiske skibe får man fornemmelsen af, hvordan liver ombord har været, på godt og ondt med venskab, stress, manglende privatliv, store oplevelser. Skibene kan besøges i sommerferien, hvor der er dygtige og oplagte guider, til at give hele familien en tur rundt i historien.

Spændende oplevelser for børn
Orlogsmuseet har desuden indrettet et helt oplevelses-rum til børn, hvor "børneskibet" står klar til leg og fantasier. Skibet er opført efter originale tegninger og rummet indrettet i stil med et ægte havnemiljø fra de store sejlskibes tid. Børnene er velkommen til at gå ombord i skibet, hvor kanonerne står klar til affyring! Desuden afholder museet løbende opvisninger og særlige arrangementer for børn i forbindelse med f.eks. efterårsferien og Kulturnatten.

Del denne side

Praktisk information

Website - Facebook

Orlogsmuseet
Statens Forsvarshistoriske Museum

Midlertidigt lukket.
Udstillingen genåbner hos Tøjhusmuseet i august 2016.