Museer i København og omegn frederiksberg museum udstilling

Fem Fede på Frederiksberg

På Frederiksberg er der et væld af lækre og hyggelige caféer, stillige og fristende butikker og oven i hatten byder Frederiksberg også på museer og oplevelser for enhver. Få gang i lattermusklerne, gå kold under jorden, klap en ged eller rejs tilbage i tiden.
Onsdag, september 16, 2015

Gang i grinemusklerne på Revymuseet
Revymuseet kan du gennem lyd- og filmklip genopleve hele rækken af revystjerner i nogle af deres bedste numre. Dirch Passer som russisk klovn, Marguerite Viby der synger ”Før vi fik bil”, Kellerdirk med ”Tømmerflåden”, Ryg og Kaas, Buster Larsen med ”Lorteland”, Klyderne, Søs og Kirsten og mange flere. Revymuseet er Europas mest moderne museum for revy og morskabsteater. Museet fortæller historien om dansk underholdning fra revyens begyndelse på Casinoteatret i København i 1850 og frem til i dag, hvor det er stand-up’erne, der indtager scenen.

Under jorden i Cisternerne
I dag er Cisternerne et helt særligt udstillingssted, men engang var det et gammelt højdereservoir anlagt af Københavns Vandforsyning. I forbindelse med at København var europæisk Kulturby i 1996 blev Cisternerne taget i brug som udstillingsrum, efter initiativ fra Frederiksberg Kommune og galleriejer Max Seidenfaden, der fra 2001 til 2013 drev Cisternerne som Museum for Moderne Glaskunst. I dag er Cisternerne en del af Frederiksbergmuseerne. De danner ramme om både kunstudstillinger og forskellige arrangementer og events, der alle tager udgangspunkt i stedets arkitektur og helt særlige klima.

Fun facts om Cisternerne:
- Luftfugtigheden ligger konstant på næsten 100 procent.
- Temperaturen i Cisternerne er blevet målt til at svinge mellem 16 ºC i august måned og 4 ºC i februar måned, med en middelværdi på omkring 8,8 ºC for hele perioden.
- Cisternerne er 4.320 kvadratmeter. Det er 4,2 meter højt og kan med en maksimal vandstand på 3,7 meter rumme ca. 16 millioner liter vand.

Brøl, skræppen og klappegeder
Zoologisk Have er en af Europas ældste eksisterende zoos. Den skønne have byder på alskens eksotiske, smukke, højrøstede, skræppende, pangfarvede, bløde og spøjse dyr til lands, til vands og i luften. Her er også klappegeder, ansigtsmaling, spisesteder og her kan hele dagen gå som en leg – både for børn og voksne. Zoo har netop budt en ”lille”, ny flodhesteunge velkommen, så skynd jer mens nuttethedsfaktoren stadig er overvældende.

Tidsrejse
Det litterære, kulturhistoriske Bakkehusmuseum er indrettet i den lejlighed, hvor ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbek boede fra 1802 til de døde i henholdsvis 1829 og 1830. Museet giver et levende indtryk af det privathjem, som mange af guldaldertidens store forfattere, kunstnere og videnskabsmænd færdedes i, og som kombinerede strømninger fra Oplysningstiden og Romantikken. Hjemmets stemning er bevaret i en samklang mellem miljø og autenticitet.

Finurlige streger
Storm P. Museet er museum for Storm P. og for humor og satire i kunsten. Storm P. var en personlighed, der om nogen kom til at tegne dansk humor og selvforståelse i det 20. århundrede. I sine talrige daglige striber skildrede han livet på en måde, så han blev en del af dansk identitet og kulturarv. Storm P.s værker handler om at være menneske, og om hvordan vi agerer i forhold til hinanden, og museet tegner et billede af en enestående dansk kunstner, der også i dag kan få os til at se på os selv og samfundet omkring os med nye øjne.

Del denne side

Artikel af

Anne-Sofie Stampe