Fokus på fotografiet

Fotografiet er et ærligt slagkraftig medium, som siden begyndelsen af det 19. århundrede har fascineret og forundret os mennesker. Det gælder både det dokumentariske fotografi, som fastfryser øjeblikket og bliver til et vigtigt historisk dokument – og kunstfotografiet, som leger med udtrykket og måske manipulerer med vores opfattelse af virkeligheden. Gå på opdagelse i fotografiets fascinerende verden med disse fem udstillinger med hver sit fotografiske fokus.
Onsdag, november 1, 2017

Samspil mellem menneske og by
Dansk Arkitektur Center (DAC) gør op med det genrekonventionelle arkitekturfoto, som fokuserer på bygningsværket alene. Udstillingen ”Ramt af byen” stiller i stedet skarpt på samspillet mellem menneske og arkitektur. De mange fotos fra hele landet rummer både kritiske og kærlige blik på byen og byrummet. ”Ramt af byen” er den allersidste udstilling i DAC’s lokaler på Strandgade, da de næste år flytter om på den anden side af Havneløbet i det nybyggede BLOX.
Ramt af byen. Frem til 28. februar 2018. Læs mere her. 

Forbryderalbums
Selvom forbryderfotos ikke ligefrem er skabt til en æstetisk oplevelse, kan det alligevel være ret besnærende sådan at stå ansigt til ansigt med en ægte forbryder. Og det er netop, hvad du kan opleve på Politimuseets faste udstilling. Rundtomkring på den gamle politistation finder du nogle af de ældste danske forbryderfotos, og her kan man blandt andet se udviklingen frem mod en standardisering af forbryderfotoet til den form, vi kender i dag.  
Politimuseet. Åbent tir, tor og søn kl. 11-16. Læs mere her. 

Historiens blinde vinkler
På Det Nationale Fotomuseum, som er en del af Det Kgl. Bibliotek, kan man nogle måneder endnu opleve Dansk Vestindiens visuelle kulturhistorie. Udstillingen ”Blinde vinkler” er skabt i anledning af salget af de tre caribiske øer St. Thomas, St. Croix og St. Jan til USA – og den sætter blandt andet spørgsmålstegn ved, hvad billederne egentlig viser og hvad der måske er udeladt. ’Ingen afbildning er neutral’ som det hedder i museets egen beskrivelse.
Blinde vinkler. Den Sorte Diamant. Frem til 3. februar 2018. Læs mere her. 

Hvem har bukserne på?
I den mere morsomme ende af skalaen byder Revymuseet på særudstillingen ”Hvem har bukserne på?”, hvor man kan opleve fem kendte karakterer, spillet af det modsatte køn. Det er blandt andet Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm fra Den korte Radioavis, spillet af Frederik Cilius Jørgensen og de to venner Carsten og Helge, skabt af Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt. Foruden fotos byder udstillingen også på filmklip og en udklædningssektion.
Hvem har bukserne på? Frem til 22. december 2017. Læs mere her. 

Et anderledes familieportræt
Britiske Gillian Wearing er lige nu udstillingsaktuel på Statens Museum for Kunst (SMK) med ”Family Stories”. Værkerne, som blandt andet omfatter fotografi, er en udforskning af familierelationer og grænserne mellem det private og det offentlige, og Gillian Wearing tager udgangspunkt i hverdagslige billeder. Hun inddrager også sin egen familie og bruger sig selv i en række konstruerede selvportrætter. 
Family Stories. Frem til 7. januar 2018. Læs mere her. 

Del denne side

Artikel af

Michelle From Hoxer