Ny Carlsberg GLyptotek - vinterhave - have - skulptur - kunst - historie - museum - udstilling - attraktioner - Museer i København og Omegn

Hvor kan man læse en god bog?

Museer er ikke kun steder, man skal gå med hænderne foldet bag ryggen og udveksle kloge tanker om de udstillede genstande. Man kan også bare sætte sig ned og holde sin mund. Faktisk behøver man slet ikke kigge på udstillingen, men kan nøjes med at lade sig inspirere af de stemningsfulde lokaler, mens man fordyber sig i en god bog.
Mandag, oktober 5, 2015

Send tankerne på langfart
Trænger du til et afbræk, så tag en knaldroman under armen og smut en tur til sydens palmer midt i København. Slå dig ned på en bænk i Vinterhaven i Ny Carlsberg Glyptotek, hvor kaffelattemaskinen og konditorkagerne er lige om hjørnet i museets hyggelige café.

Læsning i lysterapi
Der er også masser af steder med gode muligheder for naturlig lysterapi. Tag din bog med ind på Dansk Arkitektur Center. I caféen kan man sætte sig i den lille glaskarnap med udsigt til hele Københavns Havn. Eller find en afsidesliggende bænk på øverste etage på Statens Museum for Kunst, og læs din bog i lyset fra de store vinduer ud mod Østre Anlæg. Eller sæt dig i Designmuseums Danmarks café med kig til den gamle rokokobygnings store have. Stolene er dansk design, og vil man læse mere om design, eller kan man bare godt lide at være omgivet af bøger i rolige omgivelser, er det stilfulde bibliotek ved siden af cafeen åbent for alle.

Læs bogen, hvor den blev skrevet
Der er også rig mulighed for at læse bøger, i et oprindeligt forfatterhjem. Slå et smut om Karen Blixen Museet og få en af litteraturens helt store kanoner ind under huden.

Slå stemningen an
I den rolige bibliotekshave bag Den Sorte Diamant, hvor flåden tidligere holdt til, sidder Søren Kierkegaard og holder øje med de flittige studerende. Hører man ikke til dem, men er man tilfældigvis lige i gang med at læse ”Harry Potter” for tredje gang, er et besøg på Det Kongelige Biblioteks gamle Læsesal Nord fra 1906 et godt sted at slå den helt rette stemning an.

Hvis det ikke lige er fantasy, men bøgerne om ”Hildegard”, eller ”Jordens Søjler”, der trækker, var det måske en idé at tage bogen med til Esrum Kloster. Gå en tur i klosterhaven og indånd duften fra de helbredende urter eller slå dig ned i frokostrestaurant og café Broder Rus Kælder. De hvidkalkede hvælvinger her vil med garanti være den perfekte scene – og samtidig har du muligheden for at smage på nogle af middelalderens specialiteter.

Er det det moderne gennembrud, man har givet sig i kast med, hvorfor så ikke tage bøgerne med til frokost i Arbejdermuseets Café og Ølhalle, hvor man kan spise sin stegte sild i det originale interiør fra 1892. Til den yngre arbejderlitteratur eller bøger om anden verdenskrig anbefales et smut i museets rekonstruerede 1950'er-kaffebar oppe i selv udstillingen. Her kan man få sig et stykke autentisk kiksekage – og det er naturligvis kaffe med ”Richs, der drik's”.

Redaktionen