Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet breder sig over et stort område med oplevelser nok til en hel dag. I den imponerende store Vikingeskibshal kan du se fem originale vikingeskibe fra 1000-tallet, udgravet 20 km nord for Roskilde. De stammer alle fra et forsvarsværn mod fjendtlige flådeangreb mod Roskilde, som dengang var landets hovedstad. Oplev blandt andet fem originale vikingeskibe fra Vikingetiden.

Vikinger, bølgebrus og ægte vikingeskibe
Med bølgernes brus i ørerne og duften af vådt træ i næsen er placeringen af Vikingeskibsmuseet helt ned til Roskilde Fjord et oplagt besøg for alle med vikingeblod i årene. Her mødes aktiviteter, historie, atmosfære og et smukt havnemiljø – og så kan du oven i købet tage med ud at sejle.

Med Havhingsten på togt
Uden for Vikingeskibshallen ligger Havhingsten fra Glendalough – det imponerende og verdens største rekonstrueret vikingeskib, som har været på et ægte togt: I 2007 sejlede Havhingsten ud fra Roskilde Fjord med kurs mod Dublin og vendte året efter hjem igen efter en vellykket færd. På Vikingeskibsmuseet kan du se filmen om den dramatiske rejse, følge alle forberedelserne og læse om livet ombord og se resultaterne.

Sejl et vikingeskib!
I Museumshavnen ligger museets store samling af rekonstruerede vikingeskibe og traditionelle nordiske både. Og de er ikke blot til pynt. I sejladssæsonen fra 16. maj til 30. september kan du gå ombord og opleve, hvordan det er at sejle med både, som vi har gjort det i 1000 år.

Vikingeværksteder
I sommerhalvåret er der stor aktivitet på museet. Tunet, vikingernes mødested, er centrum for udendørs aktiviteter for både børn og voksne. Her viser specialister vikingernes håndværk, fx smedekunst, træskæring eller rebslagning, og du kan besøge smykke- og maleværkstedet. På Bådeværftet bliver der bygget både året rundt. Fra maj kan du følge rekonstruktionen af et vikingeskib i det åbne værksted.

Vikinger for børn
I Vikingeskibshallen ligger Anløbsbroen, hvor alle børn kan gå om bord i to modeller af vikingeskibe; et handelsskib fyldt med varer og et krigsskib udrustet til kamp. Her kan børnene også klæde sig ud som vikinger og lade fantasien løbe tilbage til vikingetiden.

 

Vikingeskibsmuseet
Vindeboder 12
Roskilde

 +45 46 30 02 00
 museum@vikingeskibsmuseet.dk

  Website
 Facebook
  Instagram

Åbningstider

Mandag: 10:00 – 16:00
Tirsdag: 10:00 – 16:00
Onsdag: 10:00 – 16:00
Torsdag: 10:00 – 16:00
Fredag: 10:00 – 16:00
Lørdag: 10:00 – 16:00
Søndag: 10:00 – 16:00

Særlige åbningstider

1. maj-20. oktober åbnet til kl. 17:00.


Lukket

24., 25. og 31. december.


Åbningstider er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Priser

Voksne: 150 DKK
Børn: (0-17 år): Gratis
Studerende: 110

Priser er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Faciliteter mv.

Wifi
Restaurant
Have/park
Cafe
Børnevenlig
Booking/udlejning
Åbent hele ugen