Glyptoteket
Glyptoteket præsenterer Nordens største samling af antik kunst, fransk kunst i verdensklasse og dansk guldalderkunst i en ramme, hvor selv arkitekturen og interiøret er uden sidestykke i Danmark. Skiftende særudstillinger og arrangementer tilbyder nye vinkler på kunsten og trækker tråde mellem fortid og nutid.
Kunst i verdensklasse
Manden bag Glyptoteket, Carlsberg-bryggeriernes ejer Carl Jacobsen, var en af 1800-tallets store industrimagnater og kunstmæcener, der skabte en af sin tids største private kunstsamlinger. Bryggeren var en lidenskabelig samler og havde nær formøblet hele formuen på at skabe den exceptionelle samling af kunst- og kulturgenstande i verdensklasse.
Nordens største samling af antik kunst
På Glyptoteket kan du få indblik i de antikke middelhavskulturer, hvor Europa har sine kunstneriske, idéhistoriske og politiske rødder. Verdenskendte græske og romerske skulpturer kan ses side om side med mumier og gravfund fra det gamle Ægypten. Følg menneskets spor gennem 6000 år fra de tidlige imperier i Mellemøsten, Ægypten til Grækenland og det romerske rige.
Hovedværker fra fransk impressionisme
Carl Jacobsen formåede at samle værker fra sin samtids store kunstnere og skabte en storslået samling af moderne fransk og dansk kunst. Glyptoteket huser dermed Danmarks største samling af impressionistisk kunst samt hovedværker fra perioden derefter. Derfor kan man i dag opleve værker af kunstnere som Manet, Monet, Degas, Sisley, van Gogh, Cézanne, Rodin og Picasso. Særlig bemærkelsesværdig er især samlingen af Paul Gaugins værker, der er en af de fineste i verden.
Fra dansk guldalder til samtidskunst
Også dansk guldalderkunsts store mestre er stærkt repræsenteret på Glyptoteket og tæller navne som Eckersberg, Købke og Lundbye. Ud over de faste udstillinger sætter Glyptoteket løbende fokus på nutidig samtidskunst gennem skiftende særudstillinger.
Bryggerens museum
Carl Jacobsen ønskede at udbrede kendskabet til kunst og kultur og forærede i slutningen af 1800-tallet sin samling af moderne og antik kunst til offentligheden og byggede Ny Carlsberg Glyptotek til at huse den. Siden 1906 har publikum kunnet gå på opdagelse i museets magiske omgivelser. Åbningen af Henning Larsens tilbygning til den franske malerisamling i 1996 lader nutidens arkitektur komme til orde på harmonisk vis.
Café Picnic
På Glyptoteket kan du holde ”picnic” i det grønne hele året – også selvom vejret er gråt og ubarmhjertigt udenfor. Picnic har åbent i løbet af alle museets åbningsdage fra tirsdag til søndag og er placeret lige ved den smukke Vinterhave, hvorfra der serveres velsmagende frokostanretninger, desserter, kaffe og andre drikkevarer. Bordbestilling kan ske online her.
Særudstillinger
Hvert år byder Glyptoteket på store, internationalt anerkendte særudstillinger med lån fra verdens førende museer. Med kreative formidlingsgreb åbnes historierne om antikkens guder og helte, Ægyptens faraoner og impressionismens største talenter på nye måder, som trækker tråde fra fortid til nutid
Vinterhaven og tagterrassen
Glyptoteket er en oase, hvor museets rigt afvekslende arkitektur med Vinterhaven som frodigt omdrejningspunkt giver enhver gæst mulighed for at koble af fra hverdagen og gøre besøget til en uforpligtende nydelse. Når vejret er godt, kan man nyde udsigten over Københavns tage og Tivoli fra Glyptotekets tagterrasse.