ENIGMA

ENIGMA er museet for post, tele og kommunikation. Et moderne museum, der gør historien nutidig med udstillinger, børneområde og værksted.  

På ENIGMA kan du udforske to forskellige udstillingsområder, der samlet skildrer den danske kommunikations- og mediehistorie fra postvæsenets oprettelse i 1624, over massekommunikation i lyde og billeder og til vor tids digitale virkeligheder. Oplev kommunikationshistoriens gode ideer, der blev til de utrolige opfindelser, der har bragt mennesker sammen og på en gang gjort verden til et både større og mindre sted. Bliv klogere på aflytning, overvågning og falske sandheder og lær hvordan kommunikationsteknologier truer os som samfund og individer – både før og nu.

ENIGMAs børneområde suger jer ind i den forunderlige verden, som alle vores smarte telefoner er fulde af. Det hele foregår som i tiden før internet og iPads. I kan rutsje, kravle, dreje, løfte og røre ved telefoner og lege postbud. Sende en emoji jorden rundt, skrive et brev på en skrivemaskine og lave jeres helt eget frimærke. 

Computerspillet er vor tids mest succesfulde kulturprodukt, og i museets arkadehal møder du både 80’ernes arkadehelte og alle dem, der bebor spillene foran og bagved skærmen. Prøv fortidens spilteknologi og genoplev eller opdag følelsen af spilrevolutionen. I ENIGMAs kælder har vi ikke bare skabt en historisk udstilling om digitale spil, men også en aktiv arkadehal. 

ENIGMA har noget for børn, for dem som har børn og for dem, der stadig føler sig som børn. Der er masser til dem, der helst gerne vil røre ved tingene for at forstå dem. Du kan læse, lytte, lege, lære, prøve og forstå. Og du vil helt sikkert have lært noget nyt, når du går hjem igen. Fortid, nutid og fremtid under samme tag.  

 

ENIGMA
Øster Allé 3
2100 København
Østerbro

 +45 33410900
 museum@enigma.dk

  Website
 Facebook
  Instagram

Åbningstider

Mandag: – Lukket
Tirsdag: 10:00 – 17:00
Onsdag: 10:00 – 17:00
Torsdag: 10:00 – 17:00
Fredag: 10:00 – 17:00
Lørdag: 10:00 – 17:00
Søndag: 10:00 – 17:00

Lukket

24., 25., 26., 31. december og 1. januar


Åbningstider er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Priser

Voksne: 140 DKK
Børn: Unge mellem 11-17 år 85 DKK
Børn: Børn mellem 3-10 år 55 DKK
Børn: Børn under 3 år 0 DKK
Studerende: 85 DKK

Priser er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Faciliteter mv.

Wifi
Skoletjeneste
Restaurant
Omvisninger
Handicapvenlig