Thorvaldsens Museum

Thorvaldsens Museum er bygget op som ramme om én enkelt kunstners livsværk, nemlig den danske billedhugger Bertel Thorvaldsen (1770-1844).

Et museum for byens mest berømte billedhugger

Thorvaldsen boede mere end 40 år i Rom, og han blev en af sin tids mest berømte kunstnere. I 1838 testamenterede han både sine værker og sine kunstsamlinger til fødebyen København, der lod et helt museum bygge til hans værker. Thorvaldsens Museum åbnede i 1848, og det var landets allerførste offentlige museum. Museets arkitektur og de udstillede skulpturer spiller smukt sammen, og de farvestrålende og rigt dekorerede rum er en helt særlig oplevelse.

Skulpturer i gips og marmor
Museet rummer over 900 af Thorvaldsens egne værker – skulpturer og relieffer i gips og marmor samt tegnede og modellerede skitser til skulpturerne. De fleste motiver er hentet fra græsk og romersk mytologi – men der er også et stort antal portrætbuster og skulpturer af europæiske borgerlige, gejstlige og kongelige, som alle bestilte deres portræt hos den berømte skulptør. Museet rummer desuden Thorvaldsens samling af danske og europæiske malerier og hans antiksamling med marmorskulpturer, vaser, mønter og meget mere fra Ægypten, Grækenland og Italien.

En bygning fuld af overraskelser
Den karakteristiske og farvestærke museumsbygning midt i byen er en oplevelse for sig. På museets facade fortæller Jørgen Sonnes billedfrise historien om Thorvaldsens hjemkomst fra Rom til København i 1838, hvor københavnerne, heriblandt H.C. Andersen, modtog ham som en folkehelt. Museets indre er stemningsfuldt og præget af kulørte loftsdekorationer og mosaikgulve – og netop derfor er det også meget populært blandt tegnere, der lader sig inspirere af både skulpturerne og de farverige rum, og også børn kan få en stor oplevelse ud af at gå blandt de imponernede kæmpe-figurer.

 

Thorvaldsens Museum
Bertel Thorvaldsens Plads 2
København

 +45 33 32 15 32
 thm@thorvaldsensmuseum.dk

  Website
 Facebook
  Instagram

Åbningstider

Tirsdag: 10:00 – 17:00
Onsdag: 10:00 – 17:00
Torsdag: 10:00 – 17:00
Fredag: 10:00 – 17:00
Lørdag: 10:00 – 17:00
Søndag: 10:00 – 17:00

Åbningstider er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Priser

Voksne: 70 DKK
Børn: (under 18 år): Gratis
Studerende: 50 DKK
Pensionister: Mod fremvisning af sygesikringskort: Gratis
Årskort: 180 DKK

Priser er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Faciliteter mv.

Wifi