Spejdermuseet

NB: Spejdermuseet er foreløbigt lukket.

NB: Spejdermuseet er foreløbigt lukket.
En ø fuld af spejderliv. Spejdermuseet ligger smukt omkranset af kanaler på begge sider i en gammel flådebygning fra 1800-tallet. Hele området emmer af spejderliv, for her på Arsenaløen ligger også et fælles korpskontor for Det Danske Spejderkorps og De Grønne Pigespejdere, en hyggelig lejrplads og et vandrerhjem for tilrejsende spejdergrupper.

Raske piger og drenge

Det Danske Spejderkorps blev stiftet il 1909, hvor englænderen Robert Baden-Powells ideer om friluftsliv nåede til Danmark. Spejdermuseet fortæller hele historien om spejderbevægelsen, spejdernes liv og om deres helt særlige udrustning. Se f.eks. alt om skiftet fra brugen af kompas til brugen af GPS – eller se spejdernes totempæle, økser, dolke, telte, uniformer og mange andre sjove genstande.

Få din helt egen rundvisning
Spejdermuseet tilbyder som noget helt særligt personlige rundvisninger. Alle museets kustoder er nemlig nuværende eller tidligere spejdere, og de tager gerne turen rundt med både børn og voksne og fortæller om de udstillede ting, og om spejderlivet blandt raske drenge og piger. Her kan man også få historien om Spejdernes og Væbnernes Frivillige bloddonorer, der startede med omkring 50 medlemmer, og som i dag er en landsdækkende organisation med mere end 200.000 donorer.

Se Dronning Ingrids uniform og meget mere
Blandt museets klenodier er Dronning Ingrids spejderuniform, der er syet som en mellemting mellem forskellige uniformer, så majestæten kunne være protektor for både de grønne og blå pigespejdere. Derudover byder udstillingen på et sjældent deltageremblem fra den første jamboree i Danmark – og på et stort kuduhorn, som er det snoede horn fra den afrikanske kudu-antilope, en ting, som tidligere spejdere kan huske, de har løbet med.

Spejdermuseet
Arsenalvej 10
København

 6058 4248
 spejdermuseet@spejder.dk

  Website
 Facebook

Åbningstider


Lukket

NB: Spejdermuseet er foreløbigt lukket.


Åbningstider er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Priser


Priser er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Faciliteter mv.

Have/park
Handicapvenlig