Rigsarkivet

Gennem porten til den mere end 400 år gamle bygning på Slotsholmen i København, finder du hele Danmarks historie. Her kan du året rundt opleve særudstillinger og deltage i skiftende kulturarrangementer.

Kom tæt på forbryderalbums, Grundloven og besættelsestiden

Det unikke originalmateriale på Rigsarkivet kan dateres helt tilbage til 1100-tallet. Og her er alt mellem himmel og jord – både stort og småt: De originale Grundlove, Kalmarunionen, arkivalier fra besættelsestiden, sabotagerapporter, forbryderalbums, historien om Danmark som kolonimagt på de Dansk Vestindiske Øer, Struensees tilståelseserklæring og meget mere.

Mød dine forfædre
På læsesalen er der rig mulighed for at dykke ned i historien – også din egen historie. Du kan bestille materiale til læsesalen, hvor du har mulighed for at fordybe dig i materialet og få vejledning. Her kommer du helt tæt på de originale dokumenter.

Kulturskattene online
En stor del af Rigsarkivets arkiver er tilgængelig online via Arkivalieronline, men du kan også dykke ned i endnu flere historier i Statens Arkivers webudstillinger på www.sa.dk. Her kan du fx læse om Carsten Niebuhr og Den Arabiske Rejse, se forbryderbillederne fra 1885 af barnemordere i København og gå på detaljejagt i samlingen af kortene over de danske købstæder.

Rigsarkivet


 mailbox@ra.sa.dk

  Website
 Facebook

Åbningstider

Mandag: – Lukket
Tirsdag: 09:00 – 16:00
Onsdag: 09:00 – 16:00
Torsdag: 09:00 – 16:00
Fredag: 09:00 – 16:00
Søndag: – Lukket

Særlige åbningstider

Lørdag kl. 9-16 (fra 1. oktober-31. marts)


Lukket

Helligdage lukket


Åbningstider er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Priser

Gratis entré: for alle

Priser er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Faciliteter mv.

Have/park