Oplevelsescenter Vestvolden

Rejs tilbage i tiden og gå på opdagelse i historien om Københavns militære forsvar på en ny og anderledes måde.

Fra dyb hemmelighed til oplevelsescenter

Med vores digitale og interaktive installationer i Ejbybunkerens labyrintiske gange kan I opleve den spændende historie om Ejbybunkeren, Vestvolden og Befæstningen med jer selv i hovedrollen.

I kan fx gå på jagt efter koldkrigsspionen i vores mobilspil eller forsøge at forhindre 3. Verdenskrig i Mission: Kold Krig i operationsrummet. I kan også teste jeres viden om Københavns Befæstning på Ingeniørens levende skrivebord, grave volden ud sammen med voldbisserne, afprøve jeres evner som soldat på cykelpatrulje og få taget soldaterbilleder med jer selv i uniform.

Ejbybunkeren blev bygget som hovedkvarter for Københavns luftforsvar. Den blev taget i brug i 1954 midt under den kolde krig mellem øst og vest. I de næste 17 år var bunkeren bemandet døgnet rundt og klar til kamp, hvis den kolde krig blev varm.

Først i 2004 forlod Forsvaret endeligt bunkeren. I alle årene var bunkeren indhyllet i både hegn og hemmelighedskræmmeri. Der var bevæbnede vagter og adgang strengt forbudt for uvedkommende. Selv de nærmeste naboer vidste ikke, hvad foregik.

Rygterne svirrede – om hemmelige underjordisk tunneller, skjulte atommissiler og en direkte telefonlinje til den amerikanske præsident! I dag er dørene åbne, så kom selv ud og se.

Ejbybunkeren er opvarmet, så der er omkring 18 grader varmt året rundt. Medbragt mad kan spises i messen.

Militærhistorie og naturskønne omgivelser
Oplevelsescenteret breder sig over en strækning af Vestvolden. Dette voldanlæg, der løber hele vejen fra Utterslev Mose til Avedøre, blev bygget mellem 1888 og 1892 som en del af København Befæstning, der under 1. verdenskrig var bemandet med cirka 50.000 soldater. 

På Den Historiske Vold er beplantningen holdt nede og bygningerne på strækningen er sat smukt i stand. Området er derfor velegnet til at gå på opdagelse i på egen hånd og herved få en fornemmelse af, hvordan Vestvolden så ud, da den var i brug som forsvarsværk.

Artillerimagasinet blev oprindeligt bygget til opbevaring af kanonerne fra Hvissinge Batteri, der ligger på Vestvolden lige syd for magasinet. I dag er magasinet indrettet med café og udstilling om Vestvoldens historie. 

Der kan bestilles rundvisninger og holdes børnefødselsdag i Ejbybunkeren og ude på volden, arrangeres forløb hos skoletjenesten og du kan frit nyde de naturskønne omgivelser til fods eller på cykel, fx til skovtur, motion eller leg. Her finder du også en af de anlagte cykeludfordringsbaner på Københavns Befæstning.

Velkommen til Oplevelsescenter Vestvolden!

Oplevelsescenter Vestvolden
Jyllingevej 303
Rødovre

 36 37 98 31
 martin@vestvolden.dk

  Website

Åbningstider


Særlige åbningstider

Ejbybunkeren
Lørdag og søndag kl. 11-16
I skoleferier alle dage 11-16 (dog altid lukket 24., 25., 26., 31. december og 1. januar)

Artillerimagasinet
Tirsdag-fredag kl. 9-15
Desuden i forbindelse med særlige arrangementer


Åbningstider er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Priser

Voksne: 50 DKK
Børn: (4-15 år): 30 DKK
Studerende: 40 DKK
Pensionister: 40 DKK
Grupper: (min. 10 personer) pr. person: 40 DKK

Priser er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Faciliteter mv.

Have/park
Handicapvenlig
Cafe