Øresundsakvariet

Øresundsakvariet i Helsingør er et mindre og professionelt akvarium, hvor danske fisk og dyr er i fokus. Her kan man gå på opdagelse i den fantastiske verden under Øresunds overflade og røre ved hajer, krabber og søstjerner, fange krabber og se hajtræning og om sommeren tage på hvalsafari og se Danmarks lille hval, marsvinet.

En kort gåtur fra Kronborg Slot og M/S Museet for Søfart og placeret tæt på vandet ved Helsingør Nordhavn, ligger Øresundsakvariet. Her er formidlingen om havets liv i fokus, og der er altid dygtige guider til stede for at fortælle om livet i Øresund og svare på gæsters spørgsmål. De mere end 30 akvarier er fyldt med danske fisk og dyr, og viser den overraskende mangfoldighed, der findes under overfladen i det nærliggende Øresund.

Rør ved dyrene – og se en haj blive trænet
Det store børne-rørebassin er inddelt i 3 forskellige højder og er særligt velegnet for børn. Her kan man stikke fingrene ned og røre ved blandt andet krabber, fladfisk, søanemoner og søpindsvin. Hver dag kl. 11.00 bliver der fordret i dette bassin, og alle må hjælpe til. Derefter er der fodringer i de andre akvarier hver hele time, hver dag, hvor akvariets formidlere fortæller spændende historier om fiskene og dyrene, der fodres.
I det store stenrevs-bassin må man også røre – her er det især de legesyge sømsokker og de småplettede rødhajer, der gerne vil stryges over ryggen. I dette bassin træner Øresundsakvariets dyrepassere hajerne og rokkerne, hvilket er en sjov aktivitet at kigge på. 

Krabbefangst, vodtræk – og andet godt for børn
Øresundsakvariet er et særdeles børnevenligt sted. Dels på grund af dets overskuelige størrelse, men også fordi der er taget et stort hensyn til børn i hele opbygningen af akvariet. I alle ferier er der altid særlige børnearrangementer – for eksempel specielle Rør ved Levende Havdyr-aktiviteter bag akvariets kulisser, krabbefangst, vodtræk ved den nærliggende strand og guidede ture til det nyanlagte udendørsbassin Vandlaboratoriet på nordhavnen, hvor man kan kigge på livet i Øresund gennem vandkikkerter.

Havsafarier på Øresund – se små hvaler, store tun og flotte havfugle
Sommeren igennem kan man tage med Øresundsakvariets guider ud på Øresund i akvariets store RIB båd og se efter Danmarks lille hval, marsvinet. Om efteråret arrangerer akvariet safarier, hvor vi kigger efter den store atlantiske tun, der efter flere årtiers fravær igen er kommet tilbage til Øresund. Vi sejler også ud og kigger på de mange havfugle, der bor og gæster området omkring Helsingør.

Øresundsakvariet
Øresundsakvariet
Københavns Universitet
Strandpromenaden 5
Helsingør


 oresundsakvariet@bio.ku.dk

  Website
 Facebook
  Instagram

Åbningstider

Mandag: 10:00 – 16:00
Tirsdag: 10:00 – 16:00
Onsdag: 10:00 – 16:00
Torsdag: 10:00 – 16:00
Fredag: 10:00 – 16:00
Lørdag: 10:00 – 17:00
Søndag: 10:00 – 17:00

Særlige åbningstider

Udvidede åbningstider i skoleferier og højsæson – se museets hjemmeside.


Lukket

Den 22-25. og 31. december og 1. januar


Åbningstider er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Priser

Voksne: (12- år), standard 79 DKK
Voksne: (12- år), højsæson 89 DKK
Børn: (0-2 år): Gratis
Børn: (3-11 år), standard 59 DKK
Børn: (3-11 år), højsæson 69 DKK
Årskort: Barn 135 DKK
Årskort: Voksen 185 DKK

Priser er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Faciliteter mv.

Skoletjeneste
Omvisninger
Handicapvenlig
Copenhagen Card
Børnevenlig
Åbent hele ugen