Willumsens Museum

Gå på opdagelse i Willumsens verden af kunst. Et udvalg af hans malerier, tegninger, grafik, keramik, skulpturer, fotografier og arkitektur er samlet på J.F. Willumsens Museum, så du kan opleve en af den danske kunsthistories store mestre helt tæt på og fra alle vinkler.

En perle i dansk kunst
Flere kunstretninger er repræsenteret i de mange værker, der tilsammen og hver for sig fortæller om dansk kunst i en brydningstid. Museet ligger smukt placeret ved indsejlingen til Roskilde Fjord i Frederikssund, og rummer udover en stor del af Willumsens egne værker også hans samling af danske og udenlandske kunstgenstande.

70 års kunstnerisk karriere
J.F. Willumsen blev født i 1863 og voksede op i København, hvor han gik på Teknisk Skole og siden Kunstakademiet. I 1885 afsluttede han sin uddannelse på Kunstnernes Studieskole hos blandt andre P.S. Krøyer. Allerede som ung blev han anset som en kontroversiel og banebrydende skikkelse i dansk kunst, og denne position holdt han gennem sin 70 år lange kunstneriske karriere. På museet kan du følge Willumsens udvikling og få indblik i de mangeartede kunstneriske problemstillinger, han arbejdede med.

Visionær og original
Willumsen afprøvede og arbejdede med mange forskellige medier, og inspireret af tidens førende kunstneriske retninger, heriblandt symbolismen, fauvismen og ekspressionismen, udviklede han sin egen visionære og originale stil. I billederne “Badende børn” og “En bjergbestigerske” ses denne unikke stil, og billederne er blevet ikoner for dansk kunst fra perioden omkring 1900-tallets begyndelse.

Endnu mere museum
I 1947 skænkede Willumsen hele sin samling af egne værker, sin private kunstsamling samt sit store arkiv med fotografier, bøger, breve, dagbøger og notater til den danske stat. Museumsbygningen, som åbnede dørene for publikum i 1957, blev tegnet af den funktionalistiske arkitekt Tyge Hvass og opført på det område, hvor Willumsens slægtninge tidligere havde ejet jord. En stor ny tilbygning fra 2005, tegnet af Theo Bjerg, har tredoblet arealet af museet. Derfor kan du i dag blive klogere på Willumsens livsværk i hele ni udstillingsrum, et juniormuseum, åbne magasiner, skiftende særudstillinger og Willumsens egen kunstsamling, Gamle Samling.

Willumsens Museum
Jenriksvej 4
3600 Frederikssund

 +45 47 31 07 73
 jfw@frederikssund.dk

  Website
 Facebook
  Instagram

Åbningstider

Mandag: – Lukket
Tirsdag: 08:00 – 20:00
Onsdag: 10:00 – 17:00
Torsdag: 10:00 – 17:00
Fredag: 10:00 – 17:00
Lørdag: 10:00 – 17:00
Søndag: 10:00 – 17:00

Åbningstider er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Priser

Voksne: 70 DKK
Børn: Under 18 år: 0 DKK
Studerende: DKK
Grupper: Over 10 pers.: 60 DKK

Priser er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Faciliteter mv.

Wifi
Skoletjeneste
Omvisninger
Have/park
Handicapvenlig
Copenhagen Card
Cafe