
Den Kongelige Afstøbningssamling
Oplev alverdens skulpturer og relieffer fra samlinger, museer, templer, kirker og offentlige pladser i den vestlige kulturkreds. De står alle samlet i Vestindisk Pakhus og giver dig en introduktion til skulpturens historie frem til 1600-tallet.
Alverdens kunst ved Københavns havnefront
Her kommer du ganske tæt på afstøbninger af hovedværker fra antikken til renæssancen: egyptiske konger og fabelvæsner, antikkens guder, romerske kejsere og atleter. Der er motiver fra den kristne billedverden i afstøbningerne fra middelalderens romanske og gotiske katedraler, og der er mulighed for at nærstudere en rytterstatue i øjenhøjde, portrætbuster og Michelangelos mesterværker.
4000 års kunsthistorie
Da man grundlagde udstillingen i slutningen af 1800-tallet, var det med det formål at give publikum adgang til verdenskunsten. Den dag i dag er det stadig muligt at opleve en verden af kunst, når den besøgende går rundt mellem de over 2000 afstøbninger, der tilsammen giver et indblik i 4000 års kunsthistorie fra omkring år 2500 f.v.t. til år 1600. Den imponerende samling er fremstillet i gips, og nogle af afstøbningerne er i dag i bedre stand end deres originaler. Nogle værker er dog fremstillet i bronze, fx Michelangelos David, og det er også muligt at opleve originale værker, som er inspireret af de ældre klassikere. Den Kongelige Afstøbningssamling viser med blandt andet skulpturer af Bjørn Nørgaard også glimt fra samtidens kunst.
Et sted til fordybelse
Den Kongelige Afstøbningssamling er et oplagt sted at lade sig inspirere. Medbring tegnegrejet, lån en klapstol, lad tankerne flyve, og giv dig tid til at studere og tegne værkerne. Du finder blandt andet Venus fra Milo fra det 2. århundrede f.v.t., hvis originale marmorskulptur er udstillet på Louvre i Paris, samt Michelangelos Pietá fra Peterskirken i Rom. Du kan også booke museets underviser, og prøve selv at støbe en gipsskulptur i afstøbningssamlingens værksted.