Alhambra

Det nye Alhambra: Et museum for humor og satire
Den humoristiske og satiriske scenekunst bringer os tættere på en forståelse af verden og hverdagen – af de mennesker som vi var, som vi er og som vi måske er på vej til at blive. 

Uden publikum ingen scenekunst. Derfor har vi på Alhambra fokus på fællesskabet og de sociale og kunstneriske relationer, der opstår mellem mennesker, hvor scene, latter og eftertænksomhed spiller sammen. Alhambra vil levendegøre og bygge bro mellem fortid og nutid ved at få en immateriel kulturarv som teater til at leve gennem lyd, billeder, genstande og optræden på museets indendørs og udendørs scener.

Museet Alhambra dækker den humoristiske og satiriske scenekunst fra 1849 – hvor den første danske revy har premiere – til i dag. Museet breder sig over genrer som revy, comedy, kabaret, shows, farcer, standup, radio- og tv-satire. Se klip med eller lyt til viser med nogle af Danmarks største stjerner, kom bag scenen og se en skuespillerindes sminkebord, hør mere om hvordan man laver revymusik eller prøv nogle af de kostumer, museet har modtaget fra blandt andre London Toast Theatre. 

Scenen
At ligge på Allégade midt i Frederiksbergs klassiske forlystelseskvarter forpligter. Derfor er museets lille scene Alhambras hjerte. Flere gange hver måned har vi foredrag, optræden, debatter og andre arrangementer på scenen.

Der er plads til omkring 50 tilskuere til arrangementerne, og den intime stemning giver nogle særlige sceneoplevelser og engagerede debatter og foredrag.

Haven
I sommersæsonen rykker arrangementerne ud af museet, hvor vi skaber et festligt sceneprogram for alle aldersgrupper med blandt andet Sommerdans og Alsang, ligesom vi samarbejder med andre om optræden og nye tiltag i Alhambrahaven. 

Det oprindelige Alhambra
Har sit navn efter den forlystelseshave på Frederiksberg Allé, som Tivoligrundlæggeren Georg Carstensen åbnede i 1857. Hjertet i Carstensens helårstivoli var dengang en storslået koncert- og teatersal.

Alhambra kom aldrig til at indfri Carstensens ambitioner, og lukkede i 1870. Men det blev porten ind til et Frederiksberg, der fra nu af var dér, man tog hen for at more sig. Med Alhambra fødtes det festlige Frederiksberg.

Alhambra
Allegade 5
Frederiksberg

 +45 3810 2045
 info@museetalhambra.dk

  Website
 Facebook
  Instagram

Åbningstider

Mandag: – Lukket
Tirsdag: – Lukket
Onsdag: 12:00 – 19:00
Torsdag: 12:00 – 19:00
Fredag: 11:00 – 16:00
Lørdag: 11:00 – 16:00
Søndag: 11:00 – 16:00

Åbningstider er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Priser

Voksne: 50 DKK
Børn: Gratis under 18
Studerende: 40 DKK
Pensionister: 40 DKK

Priser er vejledende. Se evt. museets hjemmeside.

Faciliteter mv.

Wifi
Have/park
Copenhagen Card