Museer i København og Omegn - museum - Danmark - attraktioner - kunst - kultur - Nordatlantens Brygge

Velkomin, Vælkoma, Tikilluarit

En på opleveren...hos Nordatlantens Brygge.
Tirsdag, oktober 27, 2015

Det støvregner, luften er en grå mur, og det er på mange måder råt – præcis på den fede måde, jeg forestiller mig, der kan være på Færøerne, Island og Grønland. Så cykelturen ud på Christianshavn skaber den helt rigtige stemning i mig, når nu jeg netop er på vej til kulturhuset Nordatlantens Brygge.

Så snart jeg træder ind ad døren i det gamle pakhus, befinder jeg mig igen i mine forestillinger om det rå Norden. De hvidpudsede mure, de blotlagte, bærende træbjælker og det grove murstensgulv emmer af nordisk kærlighed til materiale og den varme stemning, der møder de kølige gråtoner. Receptionisten byder velkommen på klingende dansk, og da hun senere taler med en kollega og fuldstændig ubemærket slår over i, hvad jeg tror, er islandsk, virker det som det mest naturlige i hele verden.

Mens jeg snuser rundt, bliver jeg i glimt lidt i tvivl, om jeg faktisk befinder mig nogle tusinde kilometer længere nordpå. Butikken sælger lammeskind, færøsk strik og sælskinds-accessories. Cafeen byder på islandsk slik og Föroyar Bjórs Vædder, Röðull Indian Pale Ale og Kvann Ale – øl fra Færøerne, Island og Grønland. Og i den aktuelle udstilling vrimler det med måger, søpapegøjer, store fisk i regntøj og vilde landskaber. Det er da ikke helt mærkeligt, at jeg føler mig beamet til en ø i Nordatlanten. Hvis en gejser pludselig skulle bruse op fra gulvet, er jeg ikke sikker på, det ville komme særligt bag på mig. 

Billedet er fra udstillingen Lysstof - den magiske natur.

Del denne side

Artikel af

Anne-Sofie Stampe