Museumsbesøg fra sofaen

Nu kan du og hele verdens kunstinteresserede med få klik få glæde af dansk kunst uden at rejse sig fra sofaen. En række danske museer er nemlig kommet med i Google Art Project, der byder på online kunstsamlinger, Street View optagelser og værker i gigapixels.
Fredag, september 18, 2015

Google Art Project
Det unikke kunstprojekt består af et samarbejde mellem Google og 151 partnere i 40 lande. Museerne leverer den kunstfaglige ekspertise, og Google's avancerede teknologi gør den omfattende online kunstoplevelse til en realitet.
De medvirkende danske museer har lagt deres mest populære værker ind i den globale samling, og man kan for hvert museum opleve et billede i gigapixel-opløsning samt bevæge sig rundt og kigge nærmere på museernes udstillingsrum lige fra Brøndums spisesal på Skagens Museum til Vinterhaven i Ny Carlsberg Glyptotek. Tag med på virtuel tur til fem på danske museer, du nu kan opleve på helt tæt hold.

Statens Museum for Kunst
Har du altid drømt om at nærstudere kunstneriske mesterværker og få øje på detaljer i penselføring, som er nærmest umulige at se med det blotte øje? Nu har du muligheden med Google Art Project, hvor Statens Museum for Kunst har valgt at vise L.A. Rings hovedværk "Kalkemanden. Det gamle hus pudses op" fra 1908 i ultrahøj opløsning. Kunstværket er blevet valgt på baggrund af en afstemning på SMK's hjemmeside samt på Facebook og Google+. Klik dig rundt på Statens Museum for Kunst på Google Art Project.

Nationalmuseet
Også det kulturhistoriske Nationalmuseet er repræsenteret på Google Art Project. Her kan du se 82 udvalgte genstande og tage med på en virtuel rundvisning med Street View. Den genstand, du kan studere på særligt tæt hold er "Solvognen fra Trundholm", skabt i bronzealderen 1400 år før Kristi fødsel. Besøg Nationalmuseet på Google Art Project.

Thorvaldsens Museum
Hvordan ser der helt nøjagtigt ud på det romerske osteria i Ditlev Bluncks maleri "Danske kunstnere i osteriet La Gensola i Rom"? Det kan du nu finde ud af ved at zoome ind på selv de mindste detaljer i billedet, der er gengivet i gigapixels på Google Art Project. Desuden er 60 af Thorvaldsens Museums skulpturer og tegninger kommet med på den online kunstsamling. Bevæg dig rundt i Thorvaldsens Museum på Google Art Project.

Den Hirschsprungske Samling
Med Google Art Project kan du bevæge dig rundt i Den Hirschsprungske Samlings udstillingssale og følge 1800-tallets danske kunststrømninger. Udforsk værker af blandt andre Christen Købke, P.S. Krøyer, Michael og Anna Ancher eller L.A. Ring i det globale online galleri. Den Hirschsprungske Samlings mest populære værker er nu tilgængelige for kunstelskere overalt på kloden. Besøg Den Hirschsprungske Samling på Google Art Project.

Ny Carlsberg Glyptotek
Ny Carlsberg Glyptotek deltager også i det omfattende kunstprojekt. Museet har valgt at gøre 48 værker fra museets samling tilgængelige for alle verdens kunstinteresserede. Når som helst på døgnet kan du klikke dig ind på de værdifulde malerier og marmorskulpturer. Gennem billeder, tekst og film kan du gå i dybden med værkerne og samtidig har du muligheden for at zoome ind på bittesmå detaljer. Gå på kunstnerisk opdagelse på Google Art Project.

Del denne side

Artikel af

Mette Bang Saporito