Thure Lindhardt, kunst som inspiration, Kronborg Slot, Museer i København og Omegn, attraktioner, for børn, oplevelser, kultur

Mit Museum: Thure Lindhardt

Kronborg har en særlig plads i Thure Lindhardts hjerte, og så bruger han kunsten som inspiration i sit arbejde som skuespiller.
Torsdag, november 5, 2015

Denne artikel er et uddrag fra en artikel bragt i KULTURKIK-magasinet nr. 4, 8. marts 2013.

Thure Lindhardt er tiltrukket af kunstmuseer med karakter, og så har Kronborg Slot en særlig plads i hans hjerte.

- Når jeg er på museum, kan jeg ligesom slå hjernen fra, forglemme mig selv og bare defilere rundt. Nogle gange kan jeg bruge virkelig lang tid på et museum og på et særligt stykke kunst. Andre gange kan jeg godt lide bare at gå igennem og mærke stemningen i rummene uden at se på bestemte værker. Det afhænger af mit humør.

- Jeg bruger ofte museer som inspiration i mit arbejde som skuespiller. Jeg har fx lige indspillet tv-serien "The Borgias", som foregår i renæssancen i 1492. Vi optog scenerne i Budapest, og der tog jeg på kunstmuseum for at se på italienske malerier fra den tid. På den måde blev jeg inspireret ved at se, hvordan de så ud dengang, hvordan kunsterne udtrykte sig, og hvilke historier der optog dem.

- For et par år siden tog jeg til New York, fordi jeg skulle spille den hollandske maler Willem de Kooning, og der var en stor udstilling med hans værker på MoMA - Museum of Modern Art. Jeg mødtes med instruktøren og brugte en hel dag på museet, hvor jeg gik rundt og prøvede at komme ind i kunstnerens univers, vel vidende at jeg selv skulle spille ham. Det var ret fascinerende.

Dus med Holger Danske
- Jeg har et helt specielt forhold til Kronborg Slot, fordi jeg har spillet rollen som Shakespeares "Hamlet" der. Vi spillede udendørs i Slotsgården, og scenografien var skabt, så det så ud, som om stykker af slottet var væltet ned og lå i ruiner. Det var flot.

Det var også ret magisk, for fx når et par af karaktererne i stykket kommerind ad slotsporten, og Hamlet siger: "Mine herrer, velkommen tilKronborg" - ja, så står man jo faktisk lige der! 

Det var en helt anden måde at bruge et museum på, fordi det var vores daglige arbejdsplads. Vi holdt prøverne udendørs og kunne jo ikke spærre af, så alle museumsgæsterne syntes selvfølgelig, det var helt vildt spændende at se på os, mens vi øvede op til premieren. Jeg skulle stå og råbe ud af et af tårnene, løbe rundt i slotsgården og op i Riddersalen. Helt vildt fantastisk. 

Vi fik også lov at se Kronborgs kældre og møde Holger Danske. Det er jo også ham, der har lagt navn til frihedsgruppen "HolgerDanske", som de to frihedskæmpere "Flammen" og "Citronen" var en del af. Deres historie blev filmatiseret for nogle år siden, hvor jeg spillede den ene af rollerne. Så Holger Danske kan jeg godt lide.

Del denne side

Artikel af

Fie Krøyer Dahl