At male uden for linjerne

Oplev et dramatisk sammenstød med naturen på havet, oplev hvad der sker med et mesterværk, når man befrier det fra sin ramme, og kom med en konservator på arbejde.
Mandag, december 14, 2015

Stormens stemmer
M/S Museet for Søfart er klar med et hav af interaktive oplevelser og installationer, fortællinger, malerier, fotografier og ægte stormoptagelser, der alle markerer stormen som kulturhistorie og naturfænomen. Som sømand er det umuligt at undslippe naturens kræfter, når en storm overtager det åbne hav. Hvad enten man er til gribende historier, skibsindustriens vindtunnelmodeller eller bare elsker alt, der minder en om Steve Zissou, så har udstilligen Storm noget at tilbyde.

At male uden for linjerne
Et maleris ramme markerer separationen mellem billedets og beskuerens verdener. Så hvad sker der mon med et maleri, når man stripper det sin ramme? I denne vinterudstilling frigør Ny Carlsberg Glyptotek mesterværker af van Gogh, Cézanne, Degas, Courbet, Rousseau, Manet, Sisley og Monet fra deres sædvanlige rammer, og tillader dem rigeligt med rum at ånde i. Du vil sikkert opleve, at malerierne opnår nye og uventede kvaliteter, når de fremstår uden afgrænsninger.

Se en konservator over skulderen
For første gang i museets historie er en konservator på arbejde i Teatermuseet I Hofteatret. Konservator Mette Aagaard Rønde er i fuld gang med at restaurere museets imponerende samling af buster og relieffer, der afbilder forfattere og scenekunstnere fra 1700-tallet til 1900-tallet. Kom og kig Mette over skulderen og hør om de enkelte værkers historie d. 15., 16., 17. og 22. deember kl. 11-15. Du kan også se, hvornår du kan besøge Mette i januar på KultuNaut.

 

 

Del denne side

Artikel af

Denise Rose Hansen