Jul for store og små

Forventningens glæde er som bekendt den største, men ventetiden kan alligevel være svær at udholde for både store og små. Museerne bugner i disse dage med arrangementer, der sørge for den helt rette stemning og gøre ventetiden tålelig, inden det atter er det tid til at fylde maverne og kaste sig over de mange julegaver.
Torsdag, december 7, 2017

Marked i den gamle kaserne
I Avedørelejren holder Cirkusmuseet søndag den 10. december julemarked. Det er i år 13. gang, at museet inviterer til julemarked i de stemningsfulde rammer på den tidligere kaserne ved Vestvolden. Her vil der blandt andet være optrædener, skattejagt, rundvisning og et hav af stader. Der vil også være ridning på islænderheste, hestevognskørsel, julesang og besøg af ingen ringere end selveste julemanden.
10. december kl. 10-15. Læs mere her. 

Eventyrlig julestue
Hørsholms Egns Museum bliver det jul som i gamle dage, når museet søndag den 10. december inviterer til julestue med inspiration fra H.C. Andersen. Juletræet pyntes som på Andersens tid med spiselig sager – og så kan man høre vintereventyret fortalt. Der vil også være honningkageværksted og mulighed for at klippeklistre sin egen julepynt, eller få en tur i snedronningens kane.
10. december kl. 11-16. Læs mere her. 

Jul på slottet
Julen er allevegne på Christiansborg Slot. Det Kongelige Festkøkken er i anledning af højtiden fornemt pyntet, og det hyggelige køkken med dets imponerende kobbersamling danner rammen om flere julearrangementer. Her er blandt andet juleværksted med varm kakao for børn og rundvisninger med fortællinger om de historiske julekager for voksne. I De Kongelige Stalde kan man gå på jagt efter den 300 år gamle staldnisses glemte ting eller se teaterforestillingen ”Staldnissens Hemmelighed”.
Læs mere om de forskellige aktiviteter her.

Håndlavet julepynt
Genbrugsmaterialer er omdrejningspunktet på Designmuseum Danmarks juleværksted for hele familien, hvor man kan kreere smuk og anderledes julepynt. Plakatpapir, træfinér og genbrugssølvfolie er blandt de materialer, der vil være til rådighed på værkstedet, der ledes af rumdesigner Line Falk, som i flere år har stået bag lysshow lysshow under Kulturnatten. Designmuseet byder også på marked med kunsthåndværk og design, som finder sted i et stort opvarmet telt i museets have.
Juleværkstedet: søndag den 10. og 17. december fra kl. 13-16.
Julemarked: 8.-9.-11. december. Læs mere her.

Del denne side

Artikel af

Michelle From Hoxer