Glyptoteket

Glyptoteket præsenterer Nordens største samling af antik kunst, fransk kunst i verdensklasse og dansk guldalderkunst i en ramme, hvor selv arkitekturen og interiøret er uden sidestykke i Danmark.

Kunst i verdensklasse
Manden bag Glyptoteket, Carlsberg-bryggeriernes ejer Carl Jacobsen, var en af 1800-tallets store industrimagnater og kunstmæcener, der skabte en af sin tids største private kunstsamlinger. Bryggeren var en lidenskabelig samler og havde nær formøblet hele formuen på at skabe den exceptionelle samling af kunst- og kulturgenstande i verdensklasse.

Nordens største samling af antik kunst
På Glyptoteket kan du få indblik i de antikke middelhavskulturer, hvor Europa har sine kunstneriske, idéhistoriske og politiske rødder. Verdenskendte græske og romerske skulpturer kan ses side om side med mumier og gravfund fra det gamle Ægypten. Følg menneskets spor gennem 6000 år fra de tidlige imperier i Mellemøsten, Ægypten til Grækenland og det romerske rige.

Hovedværker fra fransk impressionisme
Carl Jacobsen formåede at samle værker fra sin samtids store kunstnere og skabte en storslået samling af moderne fransk og dansk kunst. Glyptoteket huser dermed Danmarks største samling af impressionistisk kunst samt hovedværker fra perioden derefter. Derfor kan man i dag opleve værker af kunstnere som Manet, Monet, Degas, Sisley, van Gogh, Cézanne, Rodin og Picasso. Særlig bemærkelsesværdig er især samlingen af Paul Gaugins værker, der er en af de fineste i verden.

Fra dansk guldalder til samtidskunst
Også dansk guldalderkunsts store mestre er stærkt repræsenteret på Glyptoteket og tæller navne som Eckersberg, Købke og Lundbye. Ud over de faste udstillinger sætter Glyptoteket løbende fokus på nutidig samtidskunst gennem skiftende særudstillinger.

Bryggerens museum
Carl Jacobsen ønskede at udbrede kendskabet til kunst og kultur og forærede i slutningen af 1800-tallet sin samling af moderne og antik kunst til offentligheden og byggede Ny Carlsberg Glyptotek til at huse den. Siden 1906 har publikum kunnet gå på opdagelse i museets magiske omgivelser. Åbningen af Henning Larsens tilbygning til den franske malerisamling i 1996 lader nutidens arkitektur komme til orde på harmonisk vis.

Café Glyptoteket
I Glyptotekets café er det muligt at nyde hjemmelavede frokostretter og desserter af overvejende økologiske og bæredygtige råvarer. Prøv for eksempel den hjemmelavede hønsesalat kombineret med en økologisk snaps. Café Glyptoteket har også et fint udvalg af lækre kager som citrontærte med marengs, hindbærlagkage og chokolade-feuillantine.
Caféen ligger ved museets vinterhave med udsigt til palmer og Kai Nielsens "Vandmoderen" og drives af det erfarne restauratør-par Stephanie Michaud og Peter Stub. Bordreservation på telefon 33 41 81 28.

Del denne side

Praktisk information

Website - Facebook - Youtube

Glyptoteket

Dantes Plads 7
1556 København V
Telefon: 33 41 81 41
E-mail: Ny Carlsberg Glyptotek

Åbningstider
Tirsdag - søndag 11-18
Torsdag 11-22
Mandag lukket

Entré
Voksne: 115 DKK
Under 27 år: 85 DKK
Under 18 år: Gratis
Årskort: Gratis
Grupper på 10 el. flere: 100 DKK
Tirsdag: Gratis
Særudstilling om tirsdagen: 60 DKK