Efterårsferie på museerne

Ruskende vind og rødmende blade gør efteråret til en ideel sæson at opleve København i. Det er tid til at sige farvel til sen-sommer solen og i stedet omfavne det hyggelige efterår. Og hvilken bedre måde at tilbringe skoleferien, end på et af de mange museer i og omkring København. Saml hele familien og gå på opdagelse i et hav af kulturelle efterårsaktiviteter.
Tirsdag, oktober 4, 2016

Vejen til guldet
Skattejagt for nysgerrige børn og barnlige sjæle. Året var 1667, da den prominente alkymist Burrhi besøgte Frederik d. 3 på det gamle Københavns Slot. Frederik d. 3 drømte nemlig om at lave det pureste guld, men stødte her på store vanskeligheder. Burrhis opskrift på guld var skrevet i koder- og dele af det var endda blevet væk. Så grib dit kort, og hjælp Frederik d. 3 med at dekryptere opskriften på en vaskeægte skattejagt i korridorerne under Christiansborg Slot. Derudover vil der man, også kunne opleve dramatiserede historier om Christian d. 7, ture til de royale stalde og meget mere.
Christiansborg Slot, 10. -18. oktober.

På sporet af de kongelige
Frederiksborg Slot har til dette års efterårstema også fundet inspiration blandt de kongelige. De danske konger og dronninger fra 1600-tallet vil danne rammen for en omvisning igennem museet majestætiske sale. I audiens rummet vil der endda være mulighed for at hilse på en vaskeægte monark. Men først efter en introduktion til, hvordan man skal opføre sig under mødet med den ’rigtige’ konge.
Når du besøger Frederiksborg Slot, er det værd at bide mærke i deres smukke have. Medbring din frokost eller en god bog, og benyt dig af lejligheden til at nyde den sidste, blide efterårssol– måske Per Olov Enquists’ ”Livlægens Besøg” ville være på sin plads?
Frederiksborg Slot, 10-18. oktober.

Besøg et historisk marked
Intet efterår uden et besøg på Frilandsmuseets historiske marked. Der står fest på menuen, når museet omfavner den rød-brune sæson! Fra søndag d.16 – 23. oktober vil markedet være proppet med lommetyve, landsbytosser, klovne, organister, jonglører for ikke at glemme luftgynger, lykkehjul og karruseller og en helt masse mere! Skulle sulten melde sig, så besøg mad teltet, hvorfra der vil blive solgt lækkerier – såsom honningkager, sprøde vafler, lækre pølser og smørrebrød. Aktiviteterne finder i perioden sted fra kl. 11 til 15. Det er gratis at besøge Frilandsmuseet, men nogle af aktiviteterne vil kræve betaling.
Frilandsmuseet, 16.-23. oktober.

Vand, farve og bevægelse
Grib paletten! Denne ferie skal du male med pensler, vandpistoler og sæbebobler. SMKs værksted for børn vil i sandhed bringe farverne til live - med udgangspunkt i sæsonens udstilling ”Flygtige øjeblikke – Tegninger af Auguste Rodin”. Lad dig og dine børn blive inspireret af Rodins udødeliggørelse af modeller i bevægelse, og prøv bagefter at lave dine egne tegninger med vand og farve. SMKs huskunstner vil hjælpe og guide dig igennem fantasien. Anbefalet alder +3 år. Pris: 30 kr + Dagsbillet. Billetter kan købes I informationen på museet. Registrering er ikke nødvendig.
Statens Museum for Kunst, 15-23. oktober.

Del denne side

Artikel af

Maja Kronhøj Philip