Museer i København og Omegn - museum - Danmark - attraktioner - kunst - kultur - Cisternerne

Dryp i dybet

En på opleveren...i Cisternerne.
Tirsdag, oktober 27, 2015

Der er en slående kontrast mellem den skarpe sol, der indhyller det trekantede indgangsparti i glas, og mørket og kulden, der rammer mig, da jeg går ned ad trapperne mod Cisternernes gamle vandreservoirer. Det er mærkeligt at forestille sig, at de engang rummede 16 millioner liter drikkevand til københavnerne. Jeg husker tydeligt stedet fra min barndom, hvor mine forældre med møje og besvær fik slæbt mig og mine to søskende med på udflugt for at se på glaskunst. De eftermiddage kunne jeg godt have undværet.

Men nu er det en noget anderledes oplevelse. Jeg bemærker med det samme, at jeg kan se min ånde. Oplevelsen er intenst korporlig og dog åndelig. Med store mørke rum, der bare fortsætter, med fugten drivende ned ad vægge og søjler og grumsede vandpytter på gulvet. Det er ikke et sted, jeg har lyst til at opholde mig i timevis, for med en gennemsnitstemperatur på 8 grader og en luftfugtighed på 100 procent er her faktisk småkoldt.

Jeg tager mig selv i at tænke: “Hvor stort er det her sted?”, men så snart jeg får dannet mig et overblik og opdager, at her 'bare' er tre cisterner, kommer der ro på. Det fine er nemlig, at der ikke, som oftest når jeg går på museum, er en hel masse, der skal nås.

Man skal gå i Cisternerne for lige at komme lidt væk, nyde roen, mørket og lige nu installationen af Ingvar Cronhammar, som vises frem til d. 29. november, 2015. Det kan gøres på en halv time, og det kan anbefales. 

Del denne side

Artikel af

Astrid Sperling