Vinterferie for familien

Bidende kulde, røde kinder, varme tæpper og dampende drikke. Det er vinterferie – og hvilken bedre måde at bruge den, end sammen med dem, du holder aller mest af; familien. Museer i København og Omegn guider dig her til nogle af sæsonens hyggeligste oplevelser for hele familien.
Mandag, februar 12, 2018

Skæg med Stauning
Stauning var statsminister i Danmark, før dine bedsteforældre blev født. Han var blandt andet med til at bestemme, at alle voksne skulle have lov til at holde ferie, at en almindelig arbejdsdag kun skulle vare 8 timer, og at børn ikke skulle arbejde så meget. Hvad ville du lave om, hvis du blev statsminister? Kom og prøv, hvad det vil sige at være en arbejderdreng, der blev statsminister og følg Staunings fodspor gennem forskellige aktiviteter på hele museet.

Se hele Stauning-programmet her

Vikingernes vinter
I disse år rekonstruerer Kroppedal Museum og Vikingelandsbyen i Albertslund Nordens længste vikingebro og –vej. Derfor inviteres børn, forældre og bedsteforældre i skolernes vinterferie i uge 7 og 8 til vinter på Storgården i Vikingelandsbyen. Her er storbonden i gang med at forberede et vintergilde for de bygmestre, som bygger på hans store Vikingebro. Han vil gerne invitere bygmestrene på jagt inden gildet, og han har derfor brug for en gruppe trælle til at opspore skovens dyr og til at jage dem med bue og pil. Trællene skal også være gode til at lave ild til madlavning og varme. Det kræver håndelag og god fyrsvamp at få tændt bålet, og der derfor skal samles fyrsvampe i birkemosen inden bålet skal tændes. ’Vikingernes vinter’ er for hele familien og byder på både bål, jagt og bueskydning. Man er velkommen til at medbringe pølser eller lignende til at riste over bålet.
Aktiviteten afholdes tirsdag og torsdag i uge 7 og 8, kl. 12-15. Køb billet via Vikingebro  (kun billetter i forsalg). Pris: Voksne 50 kr. Børn 25 kr.
BEMÆRK: Mødested kl. 12 i Vikingelandsbyen i Albertslund. Læs mere om vinterferieaktiviteterne på Kroppedal Museum her.

Virtuel virkelighed i vinterferien
I anledning af DRs Videnskabsår 2018 og den kommende DR1-serie ”Din Geniale Krop” sætter Experimentarium og DR fokus på din geniale krop. Det sker i vinterferien og i ugerne efter. For din krop er virkelig genial. Du kan tænke, bevæge dig og trække vejret – og det sker helt automatisk. Det klarer din krop bare, mens den også gør tusinde andre ting. I fire af Experimentariums faste udstillinger kommer du på rundrejse gennem kroppens krinkelkroge, du oplever sanserne vækkes og sløves fra fødsel til død, og du kan bruge kroppen til det, den er skabt til – nemlig bevægelse. Spænd VR-brillerne på og oplev et helt liv passere for dine øjne på få minutter i en helt ny Virtual Reality-film produceret af DR. Kom helt tæt på hverdagens klistrede ’organmirakler’, når vi sammen kigger indenfor i et øje. Du kan også tage med på rejse fra ’mund til mås’, når vi snit for snit dissekerer et helt fordøjelsessystem.
Din geniale krop kan opleves alle dage i vinterferien (uge 7) og i weekenderne i de følgende de tre uger (uge 8-10).
Læs mere om vinterferiens aktiviteter på Experimentarium her

Kunstner for en dag?
Hvordan bliver et kunstværk til? Det forsøger udstillingen Art in the Making at svare på, og i vinterferien kan du kigge Rembrandt og Krøyer over skuldrene, og få ideer til at skabe dine egne mesterværker. I Børnenes Værksted kan du selv prøve at lave skitser af dine idéer, inden du går i gang med at lave dit eget mesterværk. Museets huskunstnere står klar til at hjælpe fantasien på gled. Kom også med rundt i museets kunstsamling, og se det hårde slid og den store kreativitet, der ligger bag museets mange forskellige kunstværker, når museets dygtige omvisere viser rundt i børnehøjde.  
Læs mere om vinterferien på SMK her

Del denne side