Påske på museerne

Den søde påsketid står i børnenes, kreativitetens – og æggenes - tegn. Påsken bebuder som bekendt både naturens vækkelse efter en lang og slidsom vinter og et par kærkomne feriedage med familien. Museer i København og Omegn guider dig her til de bedste påskeaktiviteter, som sikrer underholdning for store som små.
Onsdag, april 5, 2017

Kyllinger og klappekid
Hver dag i påsken kan man komme helt tæt på forårets små vidundere; de kære dyrebørn i Zoologisk Have. Helt forsigtigt kan du holde en nyudklækket påskekylling i hånden og klappe et springende gedekid på den bløde pels. I Zoolab undersøger vi æg fra forskellige dyr. Se de mange forskellige farver, former og størrelser – fra det største strudseæg til Kolibriens miniature. Som noget nyt kan man også gå på opdagelse i den vilde virtuelle natur. Henover påskedagende byder Zoo eventyrer og vovehalse på en rejse til de vildeste egne af planeten med Virtual Reality. Det foregår ved tigerlegepladsen d. 13.-17. april.   
Læs mere om påskeaktiviterne i Zoologisk Have her.

Kom tæt på havets dyr
Øresundsakvariet benyttes påsken på at kigge nærmere på havets æg, og de æglæggende havdyr. Tag med på en rejse under havoverfladen og kom helt tæt på de danske fisk, snegle og krabber. Konksneglen lægger sine æg i en klump, stenbiderens æg er orange, hajen bruger tråde til at fæstne æggene og strandkrabben gemmer æggene under halen. Kom og mød dem og bliv klogere på Øresunds dyreliv.  
Du kan også gå på æggejagt, for dyrepasseren har tabt alle sine påskeæg rundt i akvarierne, og har brug for din hjælp til at finde dem igen. Så kig forbi Øresundsakvariet i påsken, test din viden i en ægge-quiz, klap en taskekrabbe og se om du kan finde alle dyrepasserens påskeæg.
Læs mere her.

Skæg med æg
Kan en påskekylling trække vejret gennem æggeskallen? Er æggets form virkelig den stærkeste form, der findes? Og kan man mon få et æg til at hoppe? I påsken bliver Experimentariet til ’Ægsperimentariet’, hvor du kan blive klogere på videnskaben bag ved og rundt om æg. Som noget nyt åbner Experimentariet også en interaktiv tagterrasse med legeredskaber, der kobler bevægelse med teknologi, matematik og musik. Du kan også blive en del af bruset fra et helt symfoniorkester i container-form og prøve kræfter med udfordrende labyrinter. Alt sammen under åben himmel.
Fra d. 8. til d. 17. april. Læs mere her.  

På æggejagt i kunsten
Statens Museum for Kunst byder på kreative udfoldelser for børn og barnlige sjæle. I værkstedet kan man udleve sin indre kunstner og lave sit eget påskeværk med maling krydret med karry, æg og kardemomme for at ramme den helt rigtige påskegule kulør. Hver dag er der et nyt eksperiment med materialer på programmet. Man kan også komme med på æggejagt i kunsthistorien, når omviseren viser værker malet med æg – og går på jagt efter kyllinger, kid og andre påskedyrebørn i samlingen. I cafeen serveres der henover påsken en særlig børnemenu til de sultne jægere; påskekylling med fritter. 
Fra d. 8. til d. 17. april. Læs mere her.       

Del denne side

Artikel af

Redaktionen