Mød dit museum

marts 23, 2017

På historiefestivalen Historiske Dage kan du møde alt fra forlagsfolk, veteranbilsentusiaster, udklædte soldater, vikinger og koloniherrer, kamptekniknørder, slægtsforskere, arkivnisser og lækre damer i historisk undertøj – alt under ét tag i Øksnehallen d. 25. – 26. marts! Museer i København og Omegn guider dig her til nogle af de oplevelser, som dagene byder på.

Modstandskvinder og kolonimøbler
Nationalmuseet rykker ud af sine vante omgivelser og begiver sig i weekenden d. 25.-26. marts mod Øksnehallen, hvor de beretter om de bedste historier fra historien.
2017 er et sandt jubilæumsår, med 100-året for den russiske revolution og 100-året for salget af De Dansk Vestindiske Øer samt 500-året for reformationen.

På Historiske Dage kan du med Nationalmuseet fascineres af runernes gådefyldte fortællinger sammen med Danmarks førende runolog, høre om den ukendte men kæmpestore Danske koloni i Indien ved navn Serampore, opleve de fineste møbler, der har levet med guvernører under palmer og som er blevet fragtet tilbage til Danmark igen, og komme på fornavn med modstandskvinderne, der giver Flammen og Citronen baghjul.

Russiske forbindelser
Tøjhusmuseet tager livtag med den russiske revolution, når de fortæller om museets helt enestående samling af russiske uniformer. Hør historien om den russiske general, der var uægte barn af zar Alexander II, og om den kulørte og dramatiske forbindelse mellem Danmark og zartidens Rusland, hvis skæbner var tæt knyttet sammen af både familiemæssige og politiske bånd. 

På Kronborgs stand kan du møde Frederik den 7. - akkompagneret af Livgardens tamburer- der skal opgive sin enevældige magt, og tale med Frederik d. 2’s hofmesterinde fra Kronborg, der skal forberede en fest, men som konstant afbrydes af Horatio, der vil fortælle historien om Hamlet.

Smag på historien
Helsingørs Museer er også draget til Øksnehallen, for at lave en særudgave af sommerens store Sundholmmarked med alt hvad dertil hører af smagsprøver og folkedragter. Helsingørs Museer er også draget til Øksnehallen, for at lave en særudgave af sommerens store Sundholmmarked med alt hvad dertil hører af smagsprøver og folkedragter. Man kan også lære, hvordan man ud fra umiddelbart kedelige Sundtoldregnskaber fra 1400- og 1800-tallet, kan læse en masse om tidens farverige og dramatiske kolonihistorie

Også Frilandsmuseet tilbyder en sansemættet rejse gennem kolonihistorien, hvor man kan smage, røre og høre om de eksotiske varer fra kolonierne, der fandt vej til bondens bolig, bord og tøj. Smagsprøver med koloniernes drikkevarer, krydderier og aktiviteter for hele familien. 

Del denne side