Eventyrlige decemberdage

Dagene bliver kortere, nætterne længere og der lægger sig måske et tyndt tæppe af puddersne, der gør årstiden ideel til et vaskeægte vinter-eventyr. Om du er til gåture i det grønne eller fortryllende fortællinger, så har museerne i København og omegn i løbet af december, skruet helt op for julehyggen. Forsød den mørke tid med stemningsfulde madmarkeder, historiske julegodter og vinter-eventyrlige omvisninger.
Onsdag, november 30, 2016

Kloster-delikatesser
Julemarkedet på Esrum Kloster er en hyldest til julebordets glæder. På markedet kan man gå ombord i et væld af franske delikatesser og lokale råvarer. Fødevarenetværket ‘Smag på Nordsjælland’ byder også ind med lækre nyfortolkninger af middelalderens brød, vin, hjemmesylt m.m. Dertil er der mulighed for at fylde poserne med unikke varer af bl.a. uld, træ og keramik. Sidst men ikke mindst kan man i juleværkstedet nyde et lækkert måltid mad med tilhørende frisktappet klosterøl, mens desserten står på hjemmelavet middelalderkonfekt i form af delikate ‘korsridderkugler’ af figener, dadler og rosiner.
Dato: 2/12,3/12 og 4/12. Læs mere om arrangementet her.

Ordrupgaard byder på julegodter
Lørdag den 17. december forvandles museets gårdsplads til et hyggeligt julemarked med boder, juletræssalg og mulighed for at få en lille tur rundt i parken på hesteryg. Nyd et glas varm gløgg, lune æbleskiver og andre julegodter mens du har mulighed for at opleve Odrupgaards smukke julebord og juletræ, dekoreret af designeren Helen Blance. Kunstmuseum Ordrupgaard er beliggende i en betagende park ved Jægersborg Dyrehave, så kombiner evt. dit besøg med en rask spadseretur i det frostklare vinterlandskab.
Dato: 17/12. Læs mere om arrangementet her.

Jul hos Baronesse Blixen
Julen er kommet til Karen Blixen Museet i Rungsted. Træet i hovedstuen er pyntet, nøjagtigt som baronessen selv foretrak det med lametta og hvide stjerner, blomsterdekoratøren har sørget for årets fine julebuketter i Blixens stilsikre og umiskendelige ånd og julefreden har sænket sig over de gamle stuer. Søndag d. 4. december vises der rundt på det juleklædte Rungstedlund alt imens historien om Karen-Blixens ’Vinter-eventyr’ fortælles. Bogen udkom midt under den tyske besættelse af Danmark og Karen Blixen vender her hjem til danske landskaber og stemninger og til en stil, der ligger tættere på en dansk litterær tradition ligesom hun knytter tråde tilbage til barndommen og opvækstens betydning for et menneskes skæbne. Du kan købe billetter til arrangementet lige her.
Dato: 4/12. Læs mere om arrangementet her:

Historisk julekalender
Der er skruet godt op for julehyggen, når Industrimuseet Frederiks Værk byder på kalender-sjov i det store palæ. De har i år genskabt en spændende historisk julekalender. Hver dag i julemåneden åbnes én af de røde låger i vinduet ud mod Torvet. Hvad dette års kalender vil byde på tematisk, er endnu en hemmelighed. Dog kan de afsløre, at det kommer til at omhandle mennesker og historie – og at det bliver både stemningsfuldt og hyggeligt. Du kan følge med på hjemmesiden og på Facebook, hvor Industrimuseet Frederiks Værk med tekst og billeder vil formidle historiske fortællinger fra d. 1.- 24. december.
Dato: 1/12 - 24/12. Læs meget mere om arrangementet her.

 

Del denne side

Artikel af

Maja Kronhøj Philip