Stjernegod museumsmad

Museer og udstillingssteder overgår hinanden i at tilbyde unikke madoplevelser. Få ideer til, hvor du kan finde kulinariske oplevelser – eller hvilke historiske omgivelser, du skal have som ramme for dit næste måltid.
Fredag, september 18, 2015

Det verdensberømte nordiske køkken
Det er ingen hemmelighed, at René Redzepi’s prisbelønnede køkken på restaurant NOMA er blevet verdensberømt for sin gentænkning af den nordiske madkultur. Med til at understrege fortællingen om det nordiske er NOMAs beliggenhed i Nordatlantens Brygge, hvor samtidskunst og kultur fra de nordatlantiske lande fylder salene i det gamle pakhus på Christianshavn.

Det specifikt danske er også på menukortet både på stilfulde og hyggelige Bastionen+Løven i Nationalmuseets bygning ”Lille Mølle” på Christianshavns Vold, og i Brede Spisehus, der har en fortid som kantine og forsamlingshus for arbejderne på Brede Klædefabrik. Historien om Danmarks Industrikultur udfoldes på Brede Værk lige ved siden af spisehuset.

Spis i historiske omgivelser
Flere museer serverer mad i unikke historiske omgivelser. Spis fx en traditionel dansk frokost med dertil hørende Stjernepilsner, i Arbejdermuseets Café og Ølhalle, der ligner sig selv som stedet så ud i 1892. På Esrum Kloster & Møllegård serveres middelalderfrokost og klosterøl i Broder Rus' Kælder og i Folkestuen på Flynderupgård Museet står menuen på danske retter a la 1920’erne – som fx grød, fedtemadder og hjemmebagt kringle.

Den æstetiske oplevelse
Designermøbler og arkitektur af internationalt format danner ramme om flere madoplevelser på museer og udstillingssteder. Spis fx frokost i Zaha Hadids opsigtsvækkende tilbygning til Ordrupgaard, eller drik kaffen i designermøbler på Designmuseum Danmark og SMK.

Mad med udsigt
I cafeen på Dansk Arkitektur Center serveres maden med udsigt over Københavns havnefront, der strækker sig så langt øjet rækker.

Velbekomme!

Del denne side

Artikel af

Redaktionen