Kulinariske museumsbesøg

Hovedstaden bugner af kulturelle tilbud; festivaler, udstillinger, foredrag osv. Men denne gang skal det hverken handle om kunstudstillinger, historiske ekskursioner eller uovertruffen arkitektur. Denne gang skal det handle om mad, for mange museumscaféer kan i dag tilbyde meget mere end kaffe og kage. Kombiner en kulturel dag med museernes særegne kulinariske udbud, og tilfør et ekstra sansende lag til dit museumsbesøg. Her er 7 unikke spisesteder, du bør se nærmere på.
Fredag, marts 3, 2017

Depenneur på SMK
Depanneur er et Fransk-Quebec udtryk for kiosk - men der er bestemt ikke meget kiosk over cafeens udvalg af lækre og sæsonbestemte retter. Café Depenneur tilbyder en lille, velfortjent kunstpause, hvor du kan tanke op på både vådt og tørt I SMKs ekstravagante lokaler. Det er Kødbyens Mad og Marked der forpagter caféen, ligesom de leverer Street Food til SMK Fridays. Det kræver ingen entré at komme på caféen, men bemærk at du ikke må medbringe større tasker pga. den direkte afgang til udstilleringerne. Depenneur er et oplagt stoppested på din næste søndagstur med god kaffe og udsigt over Østre Anlæg.

Åbningstider: tirsdag-søndag kl 11-17
Onsdag kl 11-20
Mandag lukket
Statens Museum for Kunst. Læs mere om Depenneur her.

Café Glyptoteket
Denne café må have en af byens smukkeste placeringer. Det er Glyptotekets lille åndehul, beliggende med små borde lige ved den eksotiske vinterhave. Palmerne strækker sig mod loftets glaskuppel og udsigten fra caféen er til skulpturen Vandmoderen, som Kai Nielsen skabte tilbage i 1921. Menuen bugner af alt fra oste, skinke, pølse, vin til brunch, kaffe og kage. Den tidligere forvalter, Mette Blomsterberg satte en høj standard for caféen, en standard som Stephanie Michaud og Peter Stub efterfølgende har holdt med en forkærlighed for franske vine og en livslang erfaring med det franske køkken.

Åbningstider: tirsdag-søndag kl 11-18
Torsdag kl 11-22
Mandag lukket
Glyptoteket. Kræver indgang. Læs mere om Caféen her.

Spisestedet Øst
Den Blå Planet bliver der serveret moderne fortolkninger af årstidens råvarer, samt fisk og skalddyr fra havene omkring akvariet. Spisestedet drives i samarbejdet med Claus Meyer, men har sin helt store kulinariske trumf med de tidligere Noma-kokke, Torsten Vildgaard og Søren Westh, ved roret. Temaet er ikke overraskende vand, med lys hængende fra loftet i bølgende bevægelser, et kæmpe glasparti mod Øresund og en menu med alt fra fish’n chips til pil-selv-rejer. Derudover kan man også finde Meyers klassikere på det ellers så fiske-begejstrede menukort, så som flæskestegssandwich og kanelsnurrer.

Åbningstider: Mandag kl 10-21
Tirsdag-søndag kl 10-17
Den Blå Planet. Kræver indgang. Læs mere om Spisestedet Øst her.

Café & Øl-Halle ”1892”
Arbejdermuseets Café & Øl-Halle ”1892” er Københavns eneste fredede kælderbeværtning. De historiske lokaler er blevet restaureret, så de nu står som året 1892, og restauranten bærer stadig sit oprindelige navn – på samme måde som alting hakkes, syltes, steges og koges præcis som dengang caféen slog dørene op. Alt er hjemmelavet fra bunden, råvarerne er økologiske og maden bæredygtig. Særligt ved Café & Øl-Halle ”1892” er stedets stadige fokus på fællesskabet, der kommer til udtryk hver 1. onsdag i måneden, hvor langbordene hives frem, og unge som gamle kan få et godt måltid mad for 65 kroner. Det kræver blot, at du selv henter din tallerken og bærer den ud igen. Hertil er kaffen gratis. Det kan du læse mere om her.

Mandag – lørdag kl 11-17
Søndag kl 11-16
Arbejdermuseet. Caféen har særskilt indgang. Læs mere om Café & Øl-Halle ”1892” her.

DAC&CAFE
DAC&CAFE ligger i Dansk Arkitektur Centers smukt renoverede pakhus lige ned til vandet med udsigt til Københavns Havn med Børsen, Operaen og Skuespilhuset. Caféen er indrettet enkelt med PH-lamper og Fritz Hansen-stole, mens flerlagsglas gør det muligt at følge med i køkkenets gang. På samme måde går glasset igen i caféens karnap, hvor man i den lille glaskasse får følelsen af at svære i det fri. Her kan du passende nyde din weekendbrunch eller en let frokost.

Torsdag-Tirsdag kl 10-17
Onsdag kl 10-21
Dansk Arkitektur Center. Læs mere om DAC Café her.

Den Sorte Diamant
På Danmarks Nationalbibliotek kan du få stillet både den store og den lille sult. Placeret lige ved indgangen ligger Café Øieblikket, en luftig foyerbar med kaffe, sandwich, suppe m.m. Stedet fungerer perfekt som studieplads, hvileplads – eller bare som et afbræk midt i bibliotekets turbulens. Det er husets mødested, hvor de mange arbejdsomme biblioteksgængere bruger caféen som et rekreativt område. Øieblikket har med Diamantens store glaspartier udsigt ud over havnefronten, og er nabo til noget af byens flotteste arkitektur. Den fabelagtige udsigt kommer på samme måde bibliotekets restaurant Søren K, til gode. Her er smukt, minimalistisk og et eminent køkken. Glem alt om støvede bøger, når du træder ind i en smagfuld verden med alt fra smørrebrød til smørpocheret hummer på menukortet.

Mandag – fredag 8-19
Lørdag 9-18
Søndag og helligdage lukket
Den Sorte Diamant. Læs mere om Café Øieblikket her og Søren K her.

Café Klint
Café Klint er både for familier, museumsgæster og folk som ønsker en uformel businessfrokost. Stedet er navngivet efter Kaare Klint (1888-1954), møbelarkitekt, professor og central skikkelse i designhistorien, hvis æstetiske linjer også går igen i museets øvrige interiør. Med rødder i det klassiske, danske køkken serveres enkle retter med et tvist af det nye og nordiske. De byder bl.a. på smørrebrød og lette retter. Hver onsdag holder museet særskilt aftenåbent, hvor caféen serverer en delikat treretters menu.

Tirsdag – søndag 11-17
Onsdag 10-21
Mandag lukket

Designmuseum Danmark. Læs mere om Café Klint her.

Jacobsen Brewhouse & Bar.

Beliggende i det gamle bryggeri, har Jacobsen Brewhouse & Bar ikke overraskende øl som omdrejningspunkt og inspirationskilde for deres køkken. De gør brug af sæsonens friske og lokale råvarer, som de forener med den gode, friskbryggede øl. Der bydes eksempelvis på stenbiderrogn med fynsk rygeostcreme, radiser og grønkål marineret i Jacobsen Weissbier, lammeskank braiseret i Jacobsens IPA, briochebolle med svinebryst braiseret i Jacobsen Dark Lager, coleslaw, fedtegrever og sidesalat. Køkkenet har åbent hver dag fra kl 11.30 – 16. Fra 1. maj er der åbent helt indtil kl 20. Når du køber billet til Visit Carlsberg får de samtidig 2 øl- eller sodavandskuponer.

Alle dage kl 11.30-17
Køkkenet lukker en time før.

Visit Carlsberg. Læs mere om Jacobsen Brewhouse & Bar her.

Del denne side

Artikel af

Maja Kronhøj Philip